avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributie casa de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributie casa de sanatate

buna,sunt pfa din anul 2005 cu obiect de activitate in agricultura ,in oct. am primit decizie de impunere da la sanatate cu plta contributiei pe ultimii 5 ani pls penaliari.Acum intrebarea mea este :nu primesc toate pfa-urile decizii de impunere de la sanatate ,chiar dac nu au contract de asigurat cu casa de sanatate asa cum sunt si eu?pe mine ma enerveaa acest lucru ,deoarece stiu doua pfa-uri ,cu obiect de activitate ca si mine,care nu au primit aceste decizii si nici nu se afla pe lista datornicilor de pe site-ul casei de sanatate,caci am verificat.m-am gandit ca poate eu am pfa de 5 ani ,iar aceste doua pfa-uri despre care va spun au de 4 ani,m-am gandit ca s-au calculat pe ultimii 5 ani.Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic,mi se pare absurd ca unii sa plateasca si altii nu,stiind ca sunt axact ca mine.Este posibil sa primeasca si ei decizii mai tarziu?Da-ti-mi va rog un raspuns concret.VA MULTUMESC! SIi astept raspunsuri urgent!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:28, 14 Noiembrie 2010
Pentru esalonare mergeti la casa de sanatate, departamentul executari silite. Faceti o cerere sa va faca esalonare; pentru a va aproba cererea o sa va spuna ca trebuie sa dati un avans, sa vada cum ca ati avea intentia sa platiti. Cel mai bine ar fi sa platiti toata contributia ca sa nu va mai creasca penalitatile, numa asta reprezinta o suma mare, cel mai probabil mai mult de jumatate din cei 26.000 RON.
Si eu am fost in situatia asta, am platit contributiile pentru anii 2005-2010 si am esalonat penalitatile. Din cate stiu se poate plati intr-un interval de maxim 6 luni
am fost si la casa de sanatate imediat ce am primit decizia(la seful de birou) si nu mi-a spus nimic de esalonare,asta inseamna ca trebuie sa merg din nou?contributia este de 14000 iar penaizarile de 12000.La finante mi s-a spus sa platesc contributia si sa ramana penalizarile caci la ele nu cresc majorari,dar eu nu am nici sa platesc nici contributia,macar de as plati-o in rate,nu stiu.
Teoretic se poate plati si in rate fara nici o problema. Pur si simplu versi suma pe care vrei s-o platesti in contul lor si se va reduce din datorie(mai exact din contributie). Atentie insa ca pentru ce ramane tot se aduna penalitati si dobanzi.
Si dupa modificarile din noul cod fiscal acestea cresc mai repede decat inainte.

Totusi, tot mai bine e sa mergeti si sa discutati cu ei aceasta problema. Urmati sfatul domnului Popu.
Toate PFA-urile sunt obligate sa plateasca contributia pentru sanatate. Va recomand sa platiti cel putin contributia datorata. Dobanzile si penalizarile le puteti amana intrucat ele nu sunt purtatoare de penalitati.
In legatura cu celelalte doua PFA-uri va asigur ca nu vor scapa. Se asteapta sa se apropie termenul de prescriptie si vor primi si ele somatii de plata. Se procedeaza asa pentru ca sa mai creasca valoarea dobanzilor si a penalitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani coman cristina coman cristina Buna ziua! Am tot cautat pe forum subiectul care ma intereseaza si vad ca sunt mute puncte de vedre....si nu mai inteleg nimic .A platit cineva la sanatate pe ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pt pfa - plata retroactiva emanuela_lucaci emanuela_lucaci Buna ziua, Din cate am citit pe acest site cred ca s-a mai discutat acest subiect insa mie tot nu imi este clar. Mama mea are un PFA si acum un a primit ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)