avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributie casa de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributie casa de sanatate

buna,sunt pfa din anul 2005 cu obiect de activitate in agricultura ,in oct. am primit decizie de impunere da la sanatate cu plta contributiei pe ultimii 5 ani pls penaliari.Acum intrebarea mea este :nu primesc toate pfa-urile decizii de impunere de la sanatate ,chiar dac nu au contract de asigurat cu casa de sanatate asa cum sunt si eu?pe mine ma enerveaa acest lucru ,deoarece stiu doua pfa-uri ,cu obiect de activitate ca si mine,care nu au primit aceste decizii si nici nu se afla pe lista datornicilor de pe site-ul casei de sanatate,caci am verificat.m-am gandit ca poate eu am pfa de 5 ani ,iar aceste doua pfa-uri despre care va spun au de 4 ani,m-am gandit ca s-au calculat pe ultimii 5 ani.Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic,mi se pare absurd ca unii sa plateasca si altii nu,stiind ca sunt axact ca mine.Este posibil sa primeasca si ei decizii mai tarziu?Da-ti-mi va rog un raspuns concret.VA MULTUMESC! SIi astept raspunsuri urgent!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:28, 14 Noiembrie 2010
Cum adica asteptati sugestii ? Aveti o singura varianta posibila, platirea acestor contributii. Ce altfel de sugestii asteptati ?
Daca ii denunti le faci in principiu un bine, sansele sunt mici sa scape fara sa plateasca restantele. Daca vrei sa le faci un bine poti sa le spui ca cel mai bine ar fi sa mearga ei la sanatate sa-si plateasca, asta v-ar aduci si d-voastra liniste in suflet (doara se face dreptate, vorba aia). Cu cat merg mai repede sa plateasca cu atat mai bine pentru ei, penalitatile sunt de 35% in primul an de intarziere, 18.25% pe an urmatorii ani. La contributiile mai vechi de 1 iulie 2010 s-a aplica 0.1% / zi dobanda penalizatoare(36.5% / an) pina la 1 iulie 2010; dupa data asta 0.05% / zi, +5% dupa 30 de zile de la data scadentie, + 15% dupa 90 de zile de la data scadentei. Nu conteaza anul infiintarii PFA-ului, conteaza cand te depisteaza cei de la sanatate. Cel mai bine pentru ei ar fi sa mearga sa plateasca, fiecare zi de intarziere inseamna dobanda care se aduna...

Atentie si la pensii, o alta mincare de peste tot pe bani multi ...
grandanat eu din cate inteleg problema cristinei coman este cum sa faca sa plateasca si ceilalti, nu o intereseaza de suferinta proprie, nu vrea sa stie daca poate sa plateasca esalonat ... vrea sa vada si sangele altora pe tapet, trebuie sa-si potoleasca ciuda cumva
ma intereseaza suferinta mea,cred ca ati inteles gresit,sotul meu de cand a primit decizia ,nu mai este bun de nimic,parca nici nu mai are chef de viata,dar vad ca unii au inteles gresit,Eu am de plata 26000 ron ,si momentan nu dispun de acesti bani.,deoarece ce am avut i-am investit in culturile de toamna.O intrebare as mai avea:se poate plati esalonat?Unde trebuie sa merg?
Mergeti la casa de sanatate si discutati cu ei despre aceasta posibilitate. Nu e de gluma, va puteti trezi executata silit.

Alte discuții în legătură

Pfa-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani coman cristina coman cristina Buna ziua! Am tot cautat pe forum subiectul care ma intereseaza si vad ca sunt mute puncte de vedre....si nu mai inteleg nimic .A platit cineva la sanatate pe ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pt pfa - plata retroactiva emanuela_lucaci emanuela_lucaci Buna ziua, Din cate am citit pe acest site cred ca s-a mai discutat acest subiect insa mie tot nu imi este clar. Mama mea are un PFA si acum un a primit ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)