avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributia de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributia de sanatate

Buna ziua!

In situatia in care o persoana este incadrata cu carte de munca si a platit cass si desfasoara si o activitate independenta respectiv cabinet medical veterinar este obligata sa plateasca contributia de sanatate?
Casa de Sanatate a emis o decizie cu titlu executoriu pe ultimii cinci ani.In anii 2008 si 2007 a avut pierdere iar pentru anii 2004, 2005 si 2006 cf OUG 150/2002 ar fi trebuit sa plateasca cass numai daca nu avea si alte venituri.
Ce parere aveti despre aceasta decizie, ar trebui sa ne adresam unei instante judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:32, 17 Decembrie 2010
din pacate nu puteti face nimic, puteti sa va adresati si instantei dar e pierdere de timp si bani tot va trebui sa platiti sumele din decizie, sunt si altii in exact aceeasi situatie , nu scapati de plata sumelor!
Da, sunt de acord cu dumneavoastra , dar OUG 150/2002, valabila pana in 2006 obliga la plata cass pe venituri din activitati independente , daca acesta era singurul venit.In situatia data ,medicul veterinar a avut si un alt venit(salariu)asupra caruia s-a platit cass, nu inteleg in baza carei legi au emis titlu executoriu pentru anii 2004, 2005 si 2006 cand venitul din activitatea independenta nu a fost singurul venit obtinut.
Puteti cere lamuriri celor de la casa de sanatate in privinta asta. Serviciu juridic sau executari silite mergeti si le spuneti punctul de vedere.
Totusi nu s-au limitat la anul 2005? Cum au trimis pentru anul 2004? Si mie mi-au trimis somatie dar s-au limitat la ultimii 5 ani, anul 2004 s-a prescris in ianuarie 2010...

offtopic, pe anul 2009 multora le-au calculat cu 5.5% acum spun ca au gresit si trimit decizii noi cu 6.5%. Greseli pot sa apara in interpretarea legilor, cand e vorba de greseli din partea noastra platim penalitati, cand e vorba de greseli din partea sistemului platim tot noi ...
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Popu, utilizator
Buna seara!

Intelega ca ati primit si d-voastra somatie,ati platit-o? Noi pana acum nu am achitat , mai ales ca au calculat niste majorari mai mari decat debitul, chiar nu stiu ce sa facem!
Eu unu am platit ... Din 2005 pina in 2010 inclusiv, 7529 RON. Fiecare zi intarziere inseamna penalitati adunate. Daca va hotarati sa platiti puteti plati esalonat la sanatate, platiti prima data suma ce reprezinta total contributii (astfel nu mai cresc penalitatile) si apoi platiti esalonat penalitatile. Eu unu asa am facut, am platit 3907 RON prin mai (cand am primit "invitatia" prin care ma chemau la casa de sanatate) apoi am dat cate 400-500 RON cand mi-a cazut bine, ultima transa am platit-o in noiembrie, 1200 ron cand mi-au trimis inca o somatie pentru suma asta ramasa inca neplatita. Esalonarea a fost facuta pe 6 luni, parca asta e termenul maxim.
Am inteles ca unii au reusit sa castige, dar e vorba de avocati, procesele reprezinta obiectul muncii pentru ei, pentru ceilalti procesul inseamna un stres in plus si bani cheltuiti.

Cititi si subiectul de mai jos, este pe undeva o trimitere la cazul avocatului care a castigat procesul impotriva casei de sanatate:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Prescriere txe si impozite mack210 mack210 am plecat din tara in 2006, acum 2 ani am primit la adresa din romania, unde inca mai figurez, cateva instiintari de plata de la anaf ca datorez catre agentia ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere plata cas pentru venituri din chirii teodora77 teodora77 Buna ziua, din 2004 am inchiriat un spatiu comercial pentru care am platit anual impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor. Azi am primit pe ... (vezi toată discuția)