avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributia de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributia de sanatate

Buna ziua!

In situatia in care o persoana este incadrata cu carte de munca si a platit cass si desfasoara si o activitate independenta respectiv cabinet medical veterinar este obligata sa plateasca contributia de sanatate?
Casa de Sanatate a emis o decizie cu titlu executoriu pe ultimii cinci ani.In anii 2008 si 2007 a avut pierdere iar pentru anii 2004, 2005 si 2006 cf OUG 150/2002 ar fi trebuit sa plateasca cass numai daca nu avea si alte venituri.
Ce parere aveti despre aceasta decizie, ar trebui sa ne adresam unei instante judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:32, 17 Decembrie 2010
@doinadaciu
Lasati procesul ala ca e cu totul alta poveste.
In primul rand contributia la sanatate se plateste obligatoriu pentru veniturile din activitati independente indiferent daca se mai obtin si alte venituri(salariale) sau nu. Acest lucu a fost valabil pe inainte de 2006, cat timp era in vigoare OUG150/2002.
In al doilea, chiar daca sunteti pe pierdere, minumul contrbutiei ce trebuie platita este cat pt salariul minim pe economie.
Mai departe trageti si dvs concluziile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere txe si impozite mack210 mack210 am plecat din tara in 2006, acum 2 ani am primit la adresa din romania, unde inca mai figurez, cateva instiintari de plata de la anaf ca datorez catre agentia ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere plata cas pentru venituri din chirii teodora77 teodora77 Buna ziua, din 2004 am inchiriat un spatiu comercial pentru care am platit anual impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor. Azi am primit pe ... (vezi toată discuția)