avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... prescriere txe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

prescriere txe si impozite

am plecat din tara in 2006, acum 2 ani am primit la adresa din romania, unde inca mai figurez, cateva instiintari de plata de la anaf ca datorez catre agentia respectiva suma de aprox 3000 de ron, reprezentand taxe pe venit din 2004 si 2005 cu penalitatile aferente. Mentionez ca in 2004 si 2005 am avut un contract de comision ca PFA cu o societate care a retinut impozitul de 10%. Eu nu am ajuns pana acum in Romania, intentionez sa vin in vara sa-mi rezolv problema, cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 11:44, 9 Aprilie 2010
din cele relatate de dv rezulta ca Anaf a trimis somatia de plata in interiorul termenului de 5 ani,va trebui sa platiti restanta+penalitati,penalitatile curg pentru fiecare zi de intirziere la plata,asa ca grabiti-va sa o faceti!mai aveti de plata restul 6% pentru venituri rezultate din activitati independente pe 2004 si 2005,aveti grija ca daca nu ati platit 5,5 % din venit net la CASS aveti si acolo retante +penalitati,in cazul in care nu ati fost angajat cu contract individuala de munca
Impozitul de 10% retinut de platitorul de venit reprezinta plata anticipata in contul impozitului pe venit. In anul urmator celui de realizare a venitului, trebuia sa depuneti o declaratie privind veniturile realizate.
Veniturile realizate in anul 2004 se supun procedurii de globalizare, impozitul anual fiind diferenţiat pe tranşe de venit, iar pentru anul 2005 cota de impozitate a fost de 16%. Termenul de prescriptie la stabilire se refera la dreptul organului fiscal de a stabili obligatia respectiva si este prevăzut in Codul de procedura fiscala, iar termenul de plata incepe sa curga , in cazul impotitului pe venit, in termen de 60 de zile de la data primirii deciziei de impunere anuala. Neplatra la termen genereaza majorari de intarziere. In cazul in care nu ati primit decizia de impunere, de regula, ANAF o comunica prin publicitate. Verificati daca decizia v-a fost comunicata, caci in caz contrar debitul nu poate fi instituit,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii LuminitaDumitru LuminitaDumitru Buna ziua ! In conditiile in care am un venit (salariul) dintr-o singura parte (angajator), de ce primesc somatii pentru plata impozitului pe venitul anual ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere - afp zombie_ro zombie_ro Buna ziua, As dori o parere la ce este de facut in urmatorul caz: Avem o locuinta inchiriata. In tre anii 2004-2005 ea a fost inchiriata si declarata la ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)