avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-contributia la sanatate pe ultimii 5 ani

Buna ziua! Am tot cautat pe forum subiectul care ma intereseaza si vad ca sunt mute puncte de vedre....si nu mai inteleg nimic .A platit cineva la sanatate pe ultimii 5 ani ,asa cum le-a venit multora decizii de impunere? Mie mi-a venit undeva prin decembrie 2010 un titlu executoriu pt. neplata contributiei la sanatate si de atunci nu a mai venit nimic,bineinteles ca nu am platit,altfel nu as mai scrie pe acest forum despre scest subiect.Stie cineva cand mai vine "vreo invitatie" de la sanatate? In cat timp se prescrie si daca se prescrie aceste datorii???????dar cred ca pana atunci te executa silit!!!!!!!!!!!! Astept un raspuns.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 15:43, 14 Aprilie 2011
Obligatiile de plata a contributiilor la sanate incep sa curga din momentul inregistrarii ca PFA si sa platesc trimestrial, anticipat, la aceleasi termene cu plata impozitului anticipat la finante si avand aceeasi baza de calcul.
Daca nu ti-ai indeplinit la timp aceste obligatii nu inteleg ce "invitatii" mai astepti.
Cu exceptia cazului in care s-a facut o greseala si tu, de fapt, ti-ai achitat obligatiile la termen nu vad nici un motiv justificat pentru care sa te judeci sau sa refuzi plata.
imi pare rau ...,dar cand am deschis pfa-ul acum 5 ani ,pe la toate usile pe unde am fost nu mi-a spus nimeni despre asa ceva....ori eu nu stau cu legea in mana sa o citesc ori de cate ori se gandesc parlamentarii, sa o schimbe si daca nu stiti aceasta problema a creat anul trecut in iunie un haos total in tara daca va mai aduceti aminte,deci nu sunt eu singura persoana.......ca sa imi spui tu mie ca nu mi-am platit obligatiile la timp ......pe multe pfa-uri acea ordonanta 58/2010 i-a luat prin surprindere ca habar nu aveau ca trebuie sa platesca contributia la sanatate pe ultimii 5 ani .....parca daca stiam nu o plateam asa cum am platit rata trimestriala la impozit de zeci de milioane de lei chiar si sute......?100 de oameni ....100 de pareri ...........#-o
Contributia la sanatate nu s-a modificat cu nimic prin ordonantele de anul trecut. PFA-urile au platit intotdeauna la sanatate. Cand te decizi sa incepi o activitate pe cont propriu trebuie sa iti asumi si chestiunile legate de fiscalitate si sa stai cu ochii pe toate legile care au legatura cu activitatea ta. Asta este una dintre diferentele fata de un angajat care nu trebuie sa aiba habar de nimic.
Apropos, fii atenta la detalii acum, daca ti-ai facut SRL. Daca nu ti-ai facut si contract de munca va trebui sa platesti contributie la sanatate si la pensii pentru veniturile din dividende. Sa nu o iei cumva de la capat cu aceleasi probleme.
deocamdata nu am contract de munca ....suntem abia la inceput si am zis inte punem cat de cat pe picioare si apoi ne vom angaja si eu si sotulmultumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie casa de sanatate coman cristina coman cristina buna,sunt pfa din anul 2005 cu obiect de activitate in agricultura ,in oct. am primit decizie de impunere da la sanatate cu plta contributiei pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)
Contributia de sanatate doinadaciu doinadaciu Buna ziua! In situatia in care o persoana este incadrata cu carte de munca si a platit cass si desfasoara si o activitate independenta respectiv cabinet ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)