avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firme de recuperari debite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firme de recuperari debite

Buna ziua.
Va rog tare mult sa ma lamuriti cumva si pe mine. Am fost contactata de o firma de recuperari debite dupa ce BCR a vandut creditul meu catre ei. Acestia, bineinteles, m-au somat sa le dau intreaga suma in termen de 5 zile..etc. Am discutat cu ei si mi-au spus sa fac plati foarte mari pe credit in urmatoarele 2 luni pentru a nu demara executarea silita.
Intrebarea mea: ei nu sunt obligati prin lege sa reesaloneze platile macar asa cum erau la credit? Pentru ca ei, bineinteles ca ar fi bucurosi sa le dau toata suma in 2 zile, dar sper ca nu ma vor obliga ca o suma ce trebuia sa o achit in 10 ani sa le-o restitui intr-un an...
Va rog tare mult sa-mi spuneti parerea dvs din punctul de vedere al legislatiei. Eu vreau sa achit creditul si sa nu ajung la executare silita, dar nici nu vreau sa ajung sa fiu santajata si amenintata de recuperatori!!!

Va multumesc mult si sunt alaturi de toti cei ce au postat cu probleme asemanatoare! Le-am citit pe toate...Fratilor, am ajuns sa ne luptam cu "recuperatori legali"...suntem vai de capul nostru!
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 12:25, 5 Noiembrie 2010
Creditorul in interesul legitim pentru recuperarea debit acumulat a cedat drepturile sale in favoarea firmei de recuperare care a demarat procedura si etapele necesare recuperarii creditului
Aveti posibilitatea sa negociati cu firma de recuperare esalonarea platilor,intr-un timp rezonabil
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
" Intrebarea mea: ei nu sunt obligati prin lege sa reesaloneze platile macar asa cum erau la credit? "

raspunsul este nu,nu sunt obligati. dvs aveati contract cu banca, ce trebuia respectat de ambele parti. cu astia nu aveti nicio intelegere, incercati totusi, sa va intelegeti cu ei asupra platii,sa nu se ajunga la o executare silita
Asa este. Contractul trebuie respectat in continuare chiar daca s-a schimbat....denumirea creditorului.Doar in cazul in care contractul a fost reziliat(a devenit exigibil), si atunci, sigur ca se va merge pe recuperarea intregii creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recupereare rate , plecat in strainatate claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele Acum are 5 rate in urma si a ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii gogu002 gogu002 Am primit notificare de la firma de recuperatori sa platesc toata suma din creditul bancar pe care ei au achitat-o, bani care trebuiesc platiti in 5 zile.de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperari creante nicolae giorgiana nicolae giorgiana buna seara.in2006 am facut un credit la bcr d 20mil(lei vechi)am platit doar 6 rate dupa care am plecat si nu am mai avut posibilitate sa platesc,mentionez k ... (vezi toată discuția)