avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplatata ajutorului de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplatata ajutorului de nastere

Buna ziua! Sunt angajata la o societate cooperativa mestesgareasca si am un baietel de 2 luni. Am depus la secretariatul societatii cererea prin care solicit ajutorul de nastere. Presedintele societatii refuza plata si sustine ca cecerea mea trebuie aprobata de consiliul de administratie. Mentionez ca nu sunt membru cooperator in societate si contractul meu de munca nu este defapt un contract de munca ci o conventie de munca, aceste conventie de munca se incheie doar pentru membri cooperatori.
Cum pot beneficia de ajutorul de nastere in conditiile in care contractul meu de munca nu este in regula?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 21:59, 7 Noiembrie 2010
De ajutorul de nastere beneficiaza doar mamele salariate sau daca mama nu este salariata beneficiaza tatal copilului. Dumneavoastra nu aveti calitatea de salariata, deci normal ar fi ca aceasta cerere sa fie facuta de tatal copilului daca are calitate de salariat.

Daca dvs considerati ca ar fi trebui sa fi incheiat un contract de munca in loc de conventie puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru cooperator in consiliul de administratie soldatu soldatu daca sunt cooperator membru in consiliul de administratie ,pensionar ,varsta 64 de ani,stagiu de cotizare 36 ani, femeie,ce se intampla dupa rectificarea ... (vezi toată discuția)
Plata membri consiliu director -asociatie gabipoen gabipoen - o persoana are CIM la o unitate unde este la functia de baza si, in acelasi timp face parte din membrii consiliului de administratie(presedinte, secretar) ... (vezi toată discuția)
Intrebare... daniotil daniotil Pentru a candida la functia de presedinte al unei societati cooperative trebuie sa fii membru cooperator la societatea respectiva sau e suficient sa fii membru ... (vezi toată discuția)