In urma cu un an si 3 luni am fost oprit in trafic ..am fost testat cu aparatrul drager si rezultatul a fost 0.69. mi s-au recoltat probe biologice rezultutatul fiind 1.35 - 1.15 . Am facut cerere de calcul retroactiv la inml "Mina Minovici" si rezultatul a fost 0.65.
am fost chemat lqa audieri la parchet, nu mi sa prezentat nici un material de urmarire penala. Am fost la domnul procuror, nu a vrut sa sta de vorba cu mine fata-n fata, doar mi-a comunicat prin jandarmul de la usa ca imi va veni rezolutia prin posta in saptamana respectiva (asta fiind acum mai mult de 2 luni). Ce pot face? prima abatere.
Adresati oficial cerere prim orocurorului parchetului responsabil,prin solicitati sa va comunice stadiul cercetarilor ,eventual solutia dispusa in cauza
Art. 87 alin. 1 din Codul rutier prevede ca este infractiune "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani".
Cum spuneti ca, s-a stabilit ca alcoolemia dv. era de 0,65, fapta nu constituie infractiune ci contraventie, astfel ca veti primi acasa o Rezolutie de n.u.p. ;)
Este vorba despre o contraventie.
Mergeti in audienta la prin procurorul parchetului unde se afla dosarul si formulati un memoriu prin care solicitati urgentarea cercetarilor
Daca in urma recalcularii ti-a iesit sub limita de 0.8 ar trebui sa primesti inapoi permisul nu?
intreb si eu deoarece sunt intr-o situatie (aproape) similara