avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1

Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un "spatiu verde" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator care sa indice stationarea interzisa, iar eu am parcat acolo deoarece am dorit sa nu parchez pe trotuar, pentru a nu incomoda pietonii/biciclistii. Culmea a fost ca daca as fi parcat pe trotuar, nu mi s`ar fi ridicat pentru ca, spun ei, as fi lasat destul spatiu pentru pietoni si pentru biciclisti. Singurul semn de oprirea interzisa este la vreo 10 metri distanta si se refera la o straduta de acces pentru parcul Herastrau, nu are nicio legatura cu trotuarul sau cu zona verde.

La intrebarea "De ce mi s`a ridicat masina?", raspunsul a fost "In baza HCL S1, este interzisa parcarea pe spatiul verde". La intrebarea "Eu de unde trebuia sa stiu de respectiva hotarare?", mi s`a raspuns cu "Pai... s`a facut o campanie de promovare a HCL in sectorul 1". Singura problema e ca eu nu locuiesc in sectorul 1 :) Daca ar putea sa imi spuna cineva daca am vreo sansa in contestarea respectivei amenzi din cauza ca nu exista niciun semn care sa avertizeze soferii, iar eu nu as putea spune ca am parcat pe "spatiul verde", ci mai degraba pe un teren neamenajat, neingrijit. Atasez si niste poze cu locatia in cauza :

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ZSPm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:33, 7 Noiembrie 2010
Buna seara !
Parerea mea este ca trebuia marcat in mod corespunzator acel spatiu si , in aceste conditii , aveti sanse de reusita in ceea ce priveste contestarea procesului-verbal de contraventie ... Definitia spatiului verde este mai ampla nefiind un termen stricto sensu insa trebuia marcat corespunzator acest spatiu si pe acest motiv puteti castiga ...... Hotararile Consiliului local sunt afisate pe pagina de internet a primariei ..... nimeni nu poatre invoca necunoasterea legii chiar daca este greu de presupus ca sunt cunoscute toate prevederile legale ...:sorry:
In termen de 15 zile de la semnarea /primirea la domiciliu a procesului verbal puteti contesta masura luata prin procesul verbal la Judecatoria Sectorului 1,competenta zonei constatarii contraventiei.
Verificati procesul verbal si sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 don OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda hcl 206 eu_arise eu_arise Buna ziua, va scriu cu rugamintea de a ma indruma in elaborarea contestatiei pt o amenda de parcare data in baza HCL 206. Pt a avea o baza de discutii va ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Anamaria04 Anamaria04 Buna seara ! Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)