avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestare amenda HCL 206
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestare amenda HCL 206

Buna ziua,

va scriu cu rugamintea de a ma indruma in elaborarea contestatiei pt o amenda de parcare data in baza HCL 206.
Pt a avea o baza de discutii va relatez faptele: cartier supraaglomerat, locuri de parcare mai deloc, masina parcata pe trotuar avand grija sa las cat de mult spatiu posibil pt trecerea pietonilor, contraventia constatata la 1.30AM.
Ce trebuie sa fac ca sa verific daca agentul constatator a facut o fotografie si chiar sa o vad ?
Care ar putea fi motivele de invalidare a procesului verbal ?

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:44, 25 Iunie 2010
daca va hotarati sa contestati procesul verbal puteti solicita in probatiune depunerea tuturor inscrisurilor de catre partea adversa, inscrisuri ce au stat la baza intocmirii procesului verbal de contraventie.
verificati daca procesul verbal indeplineste toate conditiile de forma iar pe fond puteti invoca faptul ca ati respectat HCL in sensul ca nu ati incalcat suprafata destinata trecerii pietonilor.
mai mult avand in vedere gradul redus de pericol social pe care il reprezinta contraventia solicitati sa anuleze procesul verbal cu consecinta exonerarii de la plata amenzii sau inlocuirea acesteia cu avertismentul.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Andreea Tudor, Avocat
Termenul de formulare al contestatie este de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal,iar contestatia trebuie dovedita cu acte,martori alte probe care sa va dezvinovateasca,desi in opinia mea,sunt sanse mici de reusita in fata instantei.
Cred ca ar fi cel mai bine,daca ati solicita inlocuirea msurii emnzii cu cea a avertsimentului,motivat ca nu aveati loc si ca nu ati mai avut in trecut astfel de probleme.
Verificati daca procesul verbal este corect completat,daca sunt completate toate rubricile in mod corect si lizibil,pentru a vedea daca acesta poate fi atacat sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1 ZSPm ZSPm Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un \"spatiu verde\" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare parcare neregulamentara kukac kukac Buna ziua! O singura intrebare as avea si am nevoie de un raspuns destul de urgent. Am fost amendat pt parcare pe trotuar, desi nu erau semne de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie stefan_72 stefan_72 Un prieten a fost oprit de cei de la Comp.Nat.de Autostrazi si Drumuri pe DN1 cu o masina de 6500 kg si a fost amendat cu 2000 lei pe motiv ca pe DN1 ... (vezi toată discuția)