avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... model
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

model

Imi da si mie cineva va rog un model de cerere de completare a actiunii....multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:44, 18 Octombrie 2009
Subsemnatul X, parte in dosarul Y, doresc sa-mi completez cererea de chemare in judecata in sensul urmator: bla-bla-bla.
Dar... daca nu ai un avocat si nu ai facut actiunea completa, nu cred ca e indicat sa o completezi singur, poate fi iar in dezavantajul tau.
Apoi, completarea actiunii nu e mereu o completare, uneori e o modificare a actiunii, alteori e o completare dar neesentiala etc.
Mergi la un jurist.
m-ai lamurit...un adevarat raspuns de profesionist.Multumesc#-o
Nu va inteleg, ce exact nu e profesionist, raportat la datele pe care ni le-ati pus la dispozitie?
Cred ca am si depasit limitele intrebarii, clarificand in plus ce inseamna, in unele cazuri, completare...
Nu stiu in ce baza doriti sa va completati cererea, daca v-a solicitat instanta, daca v-ati mai gandit dv. la ceva...
N-am habar de nimic.
Si totusi, asta e esenta cererii de completare a actiunii.
Completarea unei cereri se poate face in cazurile prevazute de art.132 c.proc.civ.
Instanţa _________
Secţia __________
Dosar nr. ___/____
Termen la data de _________
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul ______, domiciliat în ______, în calitate de reclamant în dosarul nr. ____/____, având termen la data de ______, la instanţa ______, în contradictoriu cu pârâtul ______, înţeleg să formulez prezenta
Cerere de modificare a cererii introductive de instanţă
în sensul că înţeleg să ______ (să completez motivarea/să modific obiectul acţiunii/să modific cauza acţiunii) şi vă solicit:
- să luaţi act ca ______ / să dispuneţi obligarea pârâtului la ______ / să introduceţi în cauză în calitate de pârât pe ______ etc.;
- să-l obligaţi pe pârât la plata cheltuielilor de judecată.
Motivele cererii sunt următoarele:
Motivele de fapt: Învederez instanţei că _______________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe art. 114 si art. 132 C. proc. civ., precum şi _______
Probe: Solicit să-mi încuviinţaţi următoarele probe _______________
Anexez: un exemplar al cererii pentru instanţă, o copie pentru a fi comunicată pârâtului, înscrisuri certificate ca fiind conforme cu originalul, chitanţa privind plata taxei judiciare de timbru în cuantum de ______lei, precum şi timbrul judiciar de ______ lei.

Semnătura,

Domnului Preşedinte al Judecătoriei/Tribunalului _______________

freeelis a scris:

Completarea unei cereri se poate face in cazurile prevazute de art.132 c.proc.civ.

Am o rugaminte. Puteti sa imi spuneti cum se intituleaza cererea prin care modific cererea introductiva privind o masa sucesorala in sensul ca:
in cererea introductiva - 1 imobil, 1 autoturism, 1 loc de veci, actiuni,20.000m teren iar....
in urmatoarea cerere -1 imobil, 1 autoturism, actiuni,(fara loc de veci), 10.000m teren (doar).
Am citit in c.pc. art.114 si art.132 si sunt confuz in privinta asta daca e cerere precizatoare sau modificatoare. La situatia mea banuiesc ca temeiul de drept este acelasi cu cel din modelul dumneavoastra de cerere mentionat mai sus. Va multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul acesta si de eventualul sprijin acordat.

Alte discuții în legătură

Comunicare judecatorie CostiNegrila CostiNegrila Buna ziua, Am contestat un proces verbal si am primit acasa o Comunicare in care mi se spune ca am de indeplinit urmatoarele obligatii: Obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)
Am chemat in judecata primaria in loc de unitatea administrativ teritoriala. cum pot sa rectific? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am facut o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Cererea de chemare in judecata am formulat-o impotriva primariei orasului ... (vezi toată discuția)