avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare judecatorie

Buna ziua,

Am contestat un proces verbal si am primit acasa o Comunicare in care mi se spune ca am de indeplinit urmatoarele obligatii:
Obligatia de a aindica urmatoarele: numele si prenumele, denumirea paratului; domiciliul sau resedinta ori sediul partilor;
Nota: precizati cadrul procesual pasiv dedus judecatii respectiv persoana care inteleg sa se judece in contradictoriu si sediul acesteia.

Contestatia, fara motivele plangerii, este urmatoarea:
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ....., legitimat prin CI seria ...... si CNP ..... domiciliat in ........
Formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesului-verbal de contraventie seria CP nr. ....., din ....., incheiat de ........., prin care, in baza art. 52/1 si art. 36/1, din OUG 195/2001, am fost sanctionat cu amenda si retinerea permisului de conducere.

Ce trebuie sa fac mai departe?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CostiNegrila , utilizator 09:58, 30 Mai 2013
Exact ce vi s-a pus in vedere prin acea comunicare, in speta sa indicati cu cine intelegeti sa va judecati.
Va trebui sa completati actiunea cu datele de identificare (nume/denumire, adresa/sediu etc) ale paratei. Va fi cel mai probabil institutia din care face parte agentul constatator care v-a a
amendat.

Atentie sa nu depasiti termenul de10 zile in care tb sa faceti aceasta completare, in caz contrar actiunea dvs va fi anulata si pierdeti termenul de contestare a procesului-verbal.
Doamna Gerberga,

Va multumesc mult pentru promptitudine. Am inteles ce isi doresc, dar nu aveam idee ce tip de document sa caut.
Mi-ar fi de un ajutor enorm daca ati putea sa-mi confirmati ca este in regula urmatoarea formulare. Nu as vrea sa mai fac alte drumuri:

Domnule Preşedinte,

Subsemnatul Negrilă Costinel, domiciliat în Craiova, str. Craioveşti, nr. 4, bl. 201k, sc. 1, ap. 13, în calitate de reclamant în dosarul nr. 17018/215/2013, înţeleg să formulez prezenta
Cerere de modificare a cererii introductive de instanţă
în sensul că înţeleg să precizez cadrul procesual pasiv şi vă solicit:
- să introduceţi în cauză în calitate de pârât pe IPJ Dolj, cu sediul pe strada Vulturi, numărul 19, Craiova;
Motivele cererii sunt următoarele:
Motivele de fapt: învederez instanţei că nu am indicat denumirea si sediul pârâtului şi vă rog să admiteţi acţiunea aşa cum a fost completată
Temeiul de drept: îmi întemeiez cererea pe art. 114 si art. 132 C. proc. civ.
Anexez: un exemplar al cererii pentru instanţă, o copie pentru a fi comunicată pârâtului

Multumesc mult!
Apreciez enorm ajutorul!
Da, cu precizarea expresa ca ati completat cadrul procesual astfel cum vi s-a cerut si cu indicarea articolelor din Noul cod de procedura civila si nu a celor din vechiul cod.
Motivele de fapt: învederez că in cererea introductiva de instanţă nu am indicat denumirea si sediul pârâtului şi vă rog să admiteţi acţiunea aşa cum a fost completată, conform solicitărilor instanţei
Temeiul de drept: îmi întemeiez cererea pe art. 82 si art. 281 Cod procedura civila

Este cat de cat acceptabil?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in garantie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G mi-a invederat instanta sa precizez daca chem in judecata in calitate de parata AFM..pai nu cerere de chemare in garantie ? cum sa fac? sa o fac separat sau sa ... (vezi toată discuția)
Model stanceni stanceni Imi da si mie cineva va rog un model de cerere de completare a actiunii....multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Am chemat in judecata primaria in loc de unitatea administrativ teritoriala. cum pot sa rectific? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am facut o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Cererea de chemare in judecata am formulat-o impotriva primariei orasului ... (vezi toată discuția)