avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abuz sau indolenta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abuz sau indolenta ?

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat...Am trait intr-o relatie de concubinaj cu o minora care acum are varsta de 16,5 ani si este insarcinata cu mine in luna a 6 . Acum 3 luni am facut prostia sa o lovesc #-o iar ea a fugit de la mine la bunicii ei acestia indemnando sa ma reclame la politie din razbunare pentru viol asupra ei. Din acel moment ea a fost internata intru-un centru maternal luandu-se o masura de protectie asupra ei. Ulterior am aflat unde se afla si mam inpacat cu aceasta iar ea si-a retras plangerea facuta inpotriva mea si fiind din nou intr-o relatie apropiata cu ea, insa cei de la centru maternal nu mi-au permis mia sa o vizitez niciodata iar nu demult a fugit de acolo venind inapoi la mine stand cca. 2 sapt. pana a fost invitata la politie si luata foarte brutal zvirlita in masina si dusa inapoi la centru unde i sa interzis orice legatura cu exteriorul cit si cu mine. Doresc sa aflu daca sa procedat legal in aceasta situatie cit si faptul ca ea si-a exprimat dorinta in fata directorului de acolo de a se casatorii cu mine intrucat sunt tata copilului ei iar acestia tergiverseasa sub diverse motive cerindu-mi tot felul de acte pe care nu le pot obtine fara prezenta ei tinand-o numai inchisa ca o infractoare si intr-un stres continu, demoralizind-o total. Nu stiu cui ma pot adresa cu o plangere sa arat regimul restrictiv la care este supusa cit si ce demersuri as putea face pentru a urgenta eliberarea ei din aceasta intitutie de calvar si dea incheia casatoria legal. Va multumesc pentru rabdarea acordata.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:49, 14 Noiembrie 2010
Parerea mea este ca cei de acolo acorda prioritate interesului superior al acestei minore pe care, dupa ce ca ati facut-o mama la aceasta varsta, o mai si loviti.
Imi amintesc faptul ca ne-ati mai scris aici si cu alte ocazii, parca tot ceva in legatura cu o minora.
Daca ati lovit-o acum, la 16 ani, oare mai tarziu ce ii veti mai face? Mai bine ati lasa-o in pace .Cred ca cei de la centru intr-adevar, tergiverseaza, insa s-ar putea sa fie inspre binele ei si al copilului.
multumesc...dar am spus ca regret din suflet acest incident care nu se va repeta si ne-am inpacat pe deasupra ....iar in ceea ce priveste grija lor deosebita ...credeti ca e mai bine ca acel copil sa ramana orfan si sa fie crescut de stat iar ea cind va inplinii 18 ani sa devina un copil al strazii.....?
Uneori regretele nu prea ajuta , iar copilul va avea mama , in caz ca ea decide sa-l pastreze .Insa si altfel, sunt destule familii dornice sa adopte copii, institutionalizarea copiilor nu prea se mai poarta.Si de credeti ca ea ar ajunge un copil al strazii? poate ca aceasta experienta a maturizat-o si are deja solutii pentru viitorul ei, ajutata fiind si de cei de la centrul respectiv.Si apropos, copilul pe care il va avea, in caz ca va locui pana la urma cu dvs., va avea parte de acelasi tratament.
Eu zic sa mai meditati si poate ca i-ati facut deja destul rau acestei copile.
Oare nu sunteti prea rigida in sentimente...? totusi de ce a fugit si sa intors la mine si nu a stat acolo unde spuneti ca primeaza binele si viitorul ei....
Fiindca sufletul ei , la aceasta varsta, poate fi usor manevrat. Discernamantul ei este inca in curs de formare. Este constienta ca exista ceva care va leaga intr-un fel pe care il percepe corect, anume copilul.Insa nu stie inca faptul ca , cine a lovit o data, va mai lovi . Acum , depinde si cum va fi destinul ei.
Uneori sunt rigida , intr-adevar, insa cand este vorba despre lucrui atat de sensibile, oricine ar fi.

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie minor carmad carmad Am o ruda care are un minor de 2 ani si 9 luni si o fata de 14 ani. Este despartita si de cateva luni bune a cunoscut pe internet un invidiv care se comporta ... (vezi toată discuția)
Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie nayrda nayrda Buna ziua. Intrebarea mea ar fi ce merit, si moral si legal . In privinta titlului eu sunt cel care a fost violent.... Practic sunt casatorit de 4 ani, ... (vezi toată discuția)