avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abuz sau indolenta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abuz sau indolenta ?

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat...Am trait intr-o relatie de concubinaj cu o minora care acum are varsta de 16,5 ani si este insarcinata cu mine in luna a 6 . Acum 3 luni am facut prostia sa o lovesc #-o iar ea a fugit de la mine la bunicii ei acestia indemnando sa ma reclame la politie din razbunare pentru viol asupra ei. Din acel moment ea a fost internata intru-un centru maternal luandu-se o masura de protectie asupra ei. Ulterior am aflat unde se afla si mam inpacat cu aceasta iar ea si-a retras plangerea facuta inpotriva mea si fiind din nou intr-o relatie apropiata cu ea, insa cei de la centru maternal nu mi-au permis mia sa o vizitez niciodata iar nu demult a fugit de acolo venind inapoi la mine stand cca. 2 sapt. pana a fost invitata la politie si luata foarte brutal zvirlita in masina si dusa inapoi la centru unde i sa interzis orice legatura cu exteriorul cit si cu mine. Doresc sa aflu daca sa procedat legal in aceasta situatie cit si faptul ca ea si-a exprimat dorinta in fata directorului de acolo de a se casatorii cu mine intrucat sunt tata copilului ei iar acestia tergiverseasa sub diverse motive cerindu-mi tot felul de acte pe care nu le pot obtine fara prezenta ei tinand-o numai inchisa ca o infractoare si intr-un stres continu, demoralizind-o total. Nu stiu cui ma pot adresa cu o plangere sa arat regimul restrictiv la care este supusa cit si ce demersuri as putea face pentru a urgenta eliberarea ei din aceasta intitutie de calvar si dea incheia casatoria legal. Va multumesc pentru rabdarea acordata.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:49, 14 Noiembrie 2010
Nu sunt o fire violenta si nici gind sa-mi fi batut joc de ea..D_zeu sa ma pedepseasca pentru tot ce iam facut rau...(mai ales ca ambii parinti sunt morti iar bunici au alungato) ...poate chiar asta merit sa fiu tot timpul prigonit si blamat de toti.
Domnule, aici noi incercam sa va oferim sfaturi, opinii juridice sau chiar altfel de opinii. In privinta faptelor pe care le-ati comis , ramane sa va ,,descurcati" cu propria dvs. constiinta...chiar cu D-zeu, sa zicem.
Insa , imi mentin parerea cum ca trebuie sa o lasati in pace, mai ales ca , imi aduc aminte, ati mai scris aici candva si ,daca am retinut corect, aveti cam peste 30 de ani.Nu cred ca aceasta legatura ii va ordona viata acestei fete, ci dimpotriva.
Bine ales titlul… As zice si una si alta… din partea dv…
Scrieti despre sentimente, despre “rigiditatea” sentimentelor unora?! La varsta dv vreti sa va creada cineva ca o iubiti pe copila aceea asa cum un barbat sanatos iubeste o femeie? De-ati fi iubit-o ca un barbat sanatos ati fi vegheat asupra ei pana cand ea ar fi implinit varsta de 18 ani, sa stie, si ea, exact in ce se “baga”… Dar e mult mai simplu a se profita de naivitatea adolescentelor lovite de soarta… Aceasta ati facut…
De ce scriu acestea? Deoarece am mai citit alte subiecte deschise de dv, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
unde intrebati cum va puteti casatori cu o pustoaica… Ati aflat ca numai daca o lasati insarcinata? De ce nu ati facut deja demersurile? V-ati gandit sa aflati rezistenta ei la palme?!
Si mai scrieti aici ca minora urma sa implineasca varsta de 16 ani in August… Iar in mesajul prezent scrieti ca are… 16,5 luni… Cand au trecut, deja 5 luni?!
Si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
unde scrieti despre o concubina langa care ati trait timp de 14 ani… si care a nascut copilul dv (o fetita in varsta acum de aproape 9 ani)… pe care doriti sa il recunoasteti – un gest frumos, e adevarat… Veti avea de ingrijit… 3 copii…

Invata bine la liceu adolescenta? Sau… a intrerupt cursurile pentru a avea grija de gospodarie?

Dupa cele ce am scris e probabil sa intelegeti de ce bunicii fetei se mai gandesc… si – mai ales – de ce autoritatile “fac urat”… Noi am reusit sa va cunoastem - relativ, dar suficient - numai citind ceea ce ati scris pe forum… Banuiesc ca in realitate autoritatile va pot cunoaste ceva mai bine…

Faptul ca ati sters contul ne arata ca…?

Mi se pare oribil din partea unui barbat major si cre eu ca putin mai mult decat major sa loveasca o tanara fata,neajunsa nici macar la pragul majoratului.
Cei de la respectivul centru procedeaza foarte corect,indepartand-o pe minora de cel care care a agresat-o,chiar daca acesta este tatatl copilului ei,cauza principala pentru care lupta cei de acolo,fiind protectia minorei.
Nu este bine,sa m,anipulati o tanara fata,nu este bine sa argumentati in locul ideilor cu forta pamei sau a pumnului.
Din nefericire,chiar si in sufletul ei,"primul dvs argument",care fost violenta va conta foarte mult.In primul rand nu stiu daca v-ati dat seama,dar ati cauzat acelei fete o trauma psihica ?
Cred ca de aici trebuie sa proneasca rationamentul dvs si mai ales,cred ca este bine sa cumpaniti,cand mai aveti accese de violenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie minor carmad carmad Am o ruda care are un minor de 2 ani si 9 luni si o fata de 14 ani. Este despartita si de cateva luni bune a cunoscut pe internet un invidiv care se comporta ... (vezi toată discuția)
Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie nayrda nayrda Buna ziua. Intrebarea mea ar fi ce merit, si moral si legal . In privinta titlului eu sunt cel care a fost violent.... Practic sunt casatorit de 4 ani, ... (vezi toată discuția)