Art. 29 (1) Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare.
aproximativ x leisau scriu nimic la venitul din salariu propriu! asta (sa nu completezi nimic) imi miroase a art 292 cp!!! este asa? (cel putin prin prisma vechii legi).
e) asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese, prevazute in anexele nr. 1 si 2, pe pagina de internet a institutiei, daca aceasta exista, sau la avizierul propriu, in termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu exceptia localitatii unde sunt situate, adresei institutiei care administreaza activele financiare, a codului numeric personal, precum si a semnaturii.
Legea a aparut in septembrie si a a dat un termen de 60 de zile pentru completarea noilor formulare, timp in care se puteau aduna toat informatiile necesare, bineinteles de catre o persoana care ii pasa cat de cat de aceasta obligatie LEGALA!
“Da, aveti dreptate, alocatia nu este drept de natura salariala Poate la venituri din alte surse.”
“Nu cred ca cineva poate avea pretentia sa stiti care din ce coloana se scade, trebuia doar sa faceti rost de fisa fiscala si sa consultati ghidul sau sa intrebati responsabilul din institutia dvs.”
“Nu am vazut in ghid faptul ca se trece adresa completa la domiciliu, poate mi-a scapat?
Cred ca dupa CNP, la domiciliu trebuie trecut doar numele localitatii, atata timp cat se anonimizeaza adresa imobilelor (in afara de localitate), nu vad sensul sa o treci toata la domiciliu si sa o publici asa...”
“Nu stiu, banuiesc ca nu sunt secret de stat.
Pentru ca legea sa poata fi aplicata, trebuiesc declarate toate veniturile pentru a putea fi comparate cu cheltuielile, insa daca cineva se scuza ca nu stie sau nu vrea sa declare venitul sotului/sotiei pentru ca nu are respectiva fisa fiscala sau ca aceasta este confidentiala, atunci legea cu controlul averilor nu isi mai poate indeplini scopul - verificarea.... ”
~ final discuție ~