avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

litigii de munca

Buna seara! As dori sa stiu:
- este normal si legal sa mi se opreasca din salariul compensator CAS si CASS?(este concediere colectiva, iar primul salariu compensator mi se va plati(?) la 2 luni dupa concediere);
- am primit tichete de masa restante din 2009 si imi vor fi impozitate.Cu cat se impoziteaza?
- Daca dau angajatorul in judecata pentru daune-interese, vizavi de impozitarea tichetelor de masa restante din 2009 si pentru retinerea din salariile compensatorii a CAS-ului si CASS-ului am sanse de castig?
Multumesc!
-
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:56, 6 Noiembrie 2010
Salarile compensatorii fiind venituri salariale este firesc sa se retina CAS si contributia la sanatate, nu se retine insa contributia la somaj. Cit priveste tichetele de masa puteti actiona angajatiorul in judecata pentru a va despagubi cu sumele retine ca impozit in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca crucin mihaela crucin mihaela Buna ziua!Ma numesc Crucin Mihaela.Am fost disponibilizata de la RAT.Timisoara.Pentru concedierea colectiva, in Contractul Colectiv de munca se stipuleaza ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Impozitarea voucherelor de vacanţă eduardvl eduardvl Bună ziua, Rog respectuos să mă informaţi dacă pentru voucherele de vacanţă, salariatul trebuie să platească impozit. Angajatorul spune că în ... (vezi toată discuția)