avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalizarile calculate trebuiesc inregistrate in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalizarile calculate trebuiesc inregistrate in contabilitate ?

Penalizarile calculate pt neindeplinirea unui contract de prestari servicii trebuiesc inregistrate in contabilitate ? Daca da o baza legala se poate ? Multumesc. :-/
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:02, 6 Noiembrie 2010
Bineinteles..mai ales daca este stipulat in contract si vi se emite factura pt. plata acestor penalitati..
Este o ch. nedeductibila si se inregistreaza pe ct.6581-Despagubiri ,amenzi si penalitati
Da este clauza in contract. Nu ma refer la penalizari facturate. Ma refer la penalizarile care se calculeaza si se trec pe somatiile de recuperare a sumelor transmise catre debitori.
iulia53 a scris:

Bineinteles..mai ales daca este stipulat in contract si vi se emite factura pt. plata acestor penalitati..
Este o ch. nedeductibila si se inregistreaza pe ct.6581-Despagubiri ,amenzi si penalitati

Eu stiu ca este o cheltuiala deductibila:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
b) dobânzile/majorările de întârziere, amenzile, confiscările şi penalităţile de întârziere datorate către autorităţile române/străine, potrivit prevederilor legale;
Codul Fiscal
corect ..colega..nego_777imi cer scuze ..se vede ca e simbata si trebuie sa fac o pauza ..
Asa este-o ch. deductibila..
In conturi bilantiere - nu as recomanda inregistrarea lor decat daca devin exigibile ( respectiv sunt incasate sau platite , depinde de situatie )
In schimb pot fi inregistrate in conturi extrabilantiere , pentru buna ordine si evidenta si mai mult , in cazul in care sunt in valuta , cred ca este bine sa fie evaluate lunar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati bestb bestb Salut! Eu iar am o problema cu penalitatile.... Avem incheiate contracte cu diversi clienti in care se stipuleaza ca daca se intarzie termenul de predare al ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli torok maria torok maria Majorarile de intarziere si cheltuielile de judecata facturata de un furnizor sunt deductibile? Cum sa inregistrezi cheltuielile de judecata? (vezi toată discuția)
Deductibilitate debite ani anteriori book2 book2 In urma unui control de la mediu s-au constatat debite si majorari pe perioda 2004-2008 . Va rog sa-mi spuneti daca cheltuielile cu aceste debite sunt ... (vezi toată discuția)