Problema mea este in felul urmator: concubinul meu si-a facut un credit ipotecar la insistentele mele (locuiam cu parintii lui si nu ne mai intelegeam in niciun fel). Pt avansul garsonierei, mobila si electrocasnice ne-au dat ai mei bani. La vremea respectiva eu nu avem carte de munca, deci nu am putut aparea pe contractul de imprumut. Am facut la notar un act prin care eu il imprmutam pe el cu suma de 3000 euro pt avans si ma obligam sa platesc impreuna cu el ratele la banca.
Azi s-a intamplat "minunea": el a strans cei 3000 euro si m-a obligat, oarecum, sa facem un act la notar prin care eu sa recunosc ca mi-a inapoiat suma aceea de bani. Nu am fost de acord pt ca urmeaza sa ne casatorim si am zis ca vom folosi acei bani pt organizarea nuntii, deci tot bani comuni sunt. Dar el nu a fost de acord. Am mers si am semnat, el fusese deja si facuse toate pregatirile, declaratia aceea era deja scrisa, doar mi-a fost pusa in fata si cumva, obligata sa semnez. Am semnat pt ca deja in fata mea statea un om de nimic. A fost in stare sa faca totul fara a discuta cu mine, stia ca nu sunt de acord si credeam subiect inchis banii aia. Ii spusesem ca nu "ii voi scoate ochii" pe viitor pt faptul ca ai mei ne-au ajutat cand ne-a fost mai greu si ai lui nu.
Numai ca, de nervi, nu am citit f atenta actul, iar ajungand acasa, il citesc si ma ia groaza. In acea declaratie scrie ca eu nu am contribuit niciodata la plata sumelor datorate bancii si nici nu voi contribui. Pai cum dracu sa nu contribui??? Locuim impreuna, castigam la fel... banii au fost la comun si am crezut ca nu se tine cont, in plus, ai mei ne-au mai dat bani de 3 rate!
Nu stiu ce e mai bine de facut un momentul asta!
Mai pot face acum ceva in ce priveste acea declaratie? Mai pot eu schimba faptul ca pana acum am contribuit la rate?
Nu inteleg... nu are cum sa nu se poata... Datele se copiaza referitoare la cine are contul sau rata etc. dar exista un camp pentru deponent sau macar pentru autorul tranzactiei (nu retin exact cum se cheama asta e insa ideea).
Eu m-am certat la banca pentru ca il treceau automat pe sotul meu. Ideea e ca daca ceri iti dau cu precizarile pe care le vrei. Trebuie sa existe undeva un loc pentru numele celui care face tranzactia, nu se poate...