avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constriure casa si gard de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constriure casa si gard de vecin

Vecinul costruieste casa pe un teren care a fost comun cu al nostru ,adica a fost impartit si vindut de mama pentru cei doi fii.Singura fintina este pe teritoriul lui./in zona nu este usor gasit apa.Noi am c umparat dupa el terenul.Pe contractul lui nu este mentionat ca fintina este a ambilor frati si El nu recunoaste acest drept cand vrea ne da apa cind nu ne scoate legatura la hidrofor. Construieste casa cu 1/2etaj 2 ferest,re de baie si de coridor spre noi/2m/3m distanta/se poate vedea in curte.... Acum costruieste gardul tot fara acordul nostru.DE discutat cu noi nu discuta nu/l intereseaya ce spunem.A zis sa /l dam in judecata.../nu am bani/...Atit a facut ca a pus gardul cu 15/20 cm mai spre teritoriul lui.Am pus cerere de rugaminte la primarie ca sa -l obliga pe el sa tine cont de drepturile vecinilor dar nu s-a schimbat nimic.Dupa cum stiu ar trebui sa aiba autorizare legala de impartire a terenului si acordul vecinului ca suntem de acord de construire,dar nu are ca nu a venit topograf la noi .El totusi a primit drept la constructie.Dar noi nu avem drept daca unii fac ce vor.Acum pune gardul din beton si lemn...spre partea noastra cum vrea Ca sa fie mai interesant muncitorii nu au lucrat ca le era frica el a stat fiind proprietar a iceput sa lucreze.....Cum sa fie mai departe ..numai la tribunal se face dreptate...sa sa astept sa faca Domnul de sus....#-o
Cel mai recent răspuns: erdei43 , utilizator 21:00, 8 Noiembrie 2010
Nu inteleg, ce dreptate vreti sa se faca????
Omul , este proprietar , isi construieste casa si gardul pe terenul lui , inca v-a lasat o fasie de teren pe langa gard si tot sunteti nemultumit?
Este dreptul lui sa va dea acces la apa sau nu , nu puteti sa-l obligati , iar de acordul dvs. nu are nevoie pt a-si obtine autorizatia de construire. Pe de alta parte legi care sa sustina invidia nu exista.
Codul civil prevede la art. 612 ca "Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina.", iar la art. 614 este prevazut faptul ca "Distanta de care este vorba in cele doua articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafara pana la linia de despartire a celor doua proprietati."

Referitor la problema dumneavoastra cu apa, v-ati putea folosi de acea fantana doar in baza unui drept de servitute.
Nu intelegeti bine.Nu este invidie.In problema noastra intra si alte lucruri din familie.Ca sunt nervoasa si nu invidioasa ati intelege mai bine,dar...ex. spune Dl.--care e frate-Multumeste-mi ca nu iti iau soarel-adica nu a construit casa pe linie,si-Mai bine O sa astup fintina,decit sa folosesti....Si inafara de asta si avocatul a zis ca avem drept la fintina,dar judecatoria costa...ca sa ajung sa am de la ei drept de -servitute-De ce nu e de ajuns contractul in care este mentionat acest drept.SI cum adica eu nu am dreptul legal sa stiu pina unde este jumatatea terenului...numai unde spune vecinul El nu are nevoie de masurari topografice.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
e nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda? ecomuller ecomuller Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)