avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie cesionata unei societati de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie cesionata unei societati de recuperari creante

Buna ziua!De aproximativ 1 an si jumatate am incetat a mai plati o factura Orange in valoare totala de 600 lei.Am recurs la acest lucru si din motivul ca, pe langa faptul ca eram din ce in ce mai nemultumit de serviciile oferite de ei, am ajuns si la concluzia ca de fapt m-au cam fraierit, si anume: Ulterior incheierii contractului m-am hotarat sa imi activez si "Orange student" prin care ei m-au informat ca pot vorbi cu 1 cent pe minut in retea cu celelalte persoane care aveau activata aceasta optiune, fara nicio alta precizare. Bazandu-ma pe acest lucru am vorbit destul de mult crezand ca nu o sa fac un cost suplimentar foarte foarte mare avand in vedere ca vorbesc cu 1 cent pe minut. Cu toate acestea am avut surpriza sa aflu ca am facut un cost de vreo 25-30 euro pentru convorbirile in "Orange Student", cu mult mai mult decat preconizasem eu. Am procedat la a suna la cei de la Orange, iar aici o doamna m-a informat ca defapt eu puteam vorbi cu 1 cent pe minut in limta a 300 de minute folosite, iar dupa depasirea acestui prag minutele sunt taxate cu tariful normal. Acest lucru m-a facut sa nu mai fiu nici eu serios in raporturile cu ei avand in vedere faptul ca pe langa aceea ca nu m-au informat in momentul activarii optiunii "Orange Student" de pragul de 300 de minute nici macar in momentul utilizarii optiunii nu m-au informat cate minute am folosit sau ceva de genul. Consecinta a acestor lucruri, am primit doua instiintari de la EOS KSI, prima in care ziuceau ca am de plata cei 600 de lei plus inca 300 penalizari, iar cea de-a doua instiintare, mai recenta, in care scrie ca am de plata cei 600 de lei + 600 lei penalizari + 300 si ceva de lei taxa de reziliere.Doresc sa mai mentionez faptul ca in momentul incheierii contractului cu Oange toate bunurile, inclusiv apartamentul din contractul de vanzare-cumparare prezentat catre Orange erau si inca sunt pe numele parintilor.

In speranta ca am fost suficient de explicit, va rog sa imi raspundeti daca cei de la EOS KSI se pot indrepta impotriva mea in instanta sau ce masuri pot lua pt recuperarea datoriei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:33, 9 Noiembrie 2010
va pot actiona in judecata si apoi va pot executa silit. va vor pune poprire pe 1/3 din salariu
Problema legata de tipul de abonament sau optiune aleasa ar fi trebuit rezolvata la vremea respectiva.
Daca aveti facturi neplatite, ar trebui platite.
Dar ce se poate intampla daca nu platiti? Nu exclud posibilitatea de a fi dat in judecata, caz in care, se pare ca operatorul de telefonie mobila (sau titularul drepturilor) are castig de cauza. In baza unei hotarari judecatoresti emise in defavoarea Dvs., se pot de ex. infiinta popriri pe veniturile Dvs. (daca aveti venituri), etc.
Proprietatea parintilor nu joaca in acest caz nici un rol, aceasta nefiind in pericol.
anoniymus a scris:

Buna ziua!De aproximativ 1 an si jumatate am incetat a mai plati o factura ........................ in valoare totala de 600 lei.Am recurs la acest lucru si din motivul ca, pe langa faptul ca eram din ce in ce mai nemultumit de serviciile oferite de ei, am ajuns si la concluzia ca de fapt m-au cam fraierit, si anume: Ulterior incheierii contractului m-am hotarat sa imi activez si ".................... student" prin care ei m-au informat ca pot vorbi cu 1 cent pe minut in retea cu celelalte persoane care aveau activata aceasta optiune, fara nicio alta precizare. Bazandu-ma pe acest lucru am vorbit destul de mult crezand ca nu o sa fac un cost suplimentar foarte foarte mare avand in vedere ca vorbesc cu 1 cent pe minut. Cu toate acestea am avut surpriza sa aflu ca am facut un cost de vreo 25-30 euro pentru convorbirile in "..................... Student", cu mult mai mult decat preconizasem eu. Am procedat la a suna la cei de la ......................., iar aici o doamna m-a informat ca defapt eu puteam vorbi cu 1 cent pe minut in limta a 300 de minute folosite, iar dupa depasirea acestui prag minutele sunt taxate cu tariful normal. Acest lucru m-a facut sa nu mai fiu nici eu serios in raporturile cu ei avand in vedere faptul ca pe langa aceea ca nu m-au informat in momentul activarii optiunii ".................................. Student" de pragul de 300 de minute nici macar in momentul utilizarii optiunii nu m-au informat cate minute am folosit sau ceva de genul. Consecinta a acestor lucruri, am primit doua instiintari de la ........................................., prima in care ziuceau ca am de plata cei 600 de lei plus inca 300 penalizari, iar cea de-a doua instiintare, mai recenta, in care scrie ca am de plata cei 600 de lei + 600 lei penalizari + 300 si ceva de lei taxa de reziliere.Doresc sa mai mentionez faptul ca in momentul incheierii contractului cu ................................... toate bunurile, inclusiv apartamentul din contractul de vanzare-cumparare prezentat catre ................................. erau si inca sunt pe numele parintilor.

In speranta ca am fost suficient de explicit, va rog sa imi raspundeti daca cei de la .................................. se pot indrepta impotriva mea in instanta sau ce masuri pot lua pt recuperarea datoriei.Va multumesc.


interventie moderator

Va rog frumos sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

Banuiesc faptul ca dvs. nu doriti sa va apara numele (identitatea) in mesajele postate in forum, astfel ca, si pentru egalitate de tratament, ar fi bine sa stergeti denumirile acelor societati implicate in discutie.

Multumesc frumos pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)
Telefonul mobil - somatie de plata anik233 anik233 Buna Ziua, In anul 2003 am facut abonament la Orange pe numele verisoarei mele.In ia nuarie 2004 am incetat plata abonamentului.In 2008 i-a venit verisoarei ... (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)