avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura de succesiune,acte necesare,cine face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura de succesiune,acte necesare,cine face succesiunea? notarul?

bunici au decedat si au un singur mostenitor,mama mea, acum vrea sa faca succesiunea si nu stie care sunt formalitatile.am nevoie de cateva lamuriri.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 17:33, 7 Noiembrie 2010
mama dvs. să meargă la notarul abilitat din raza teritorială a ultimului domiciliu al părinţilor săi decedaţi.
Da, mergeti la notar acolo unde a avut ultimul domiciliu defunctul si veti primi toate lamuririle de la notar, costuri,etc.
Este necesar ca mama dvs. sa apeleze la serviciile unui notar.Acesta ii va indica actele necesare pe care trebuie sa le depuna in vederea dezbaterii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune NICOLESCU ALINA NICOLESCU ALINA Avem si noi urmatoarea speta: Parintii mamei mele au divortat cand mama mea avea 2-3 ani. mai are o sora. Sora ei a ramas la mama ei, iar mama la tatal sau. pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren si casa Radu Doina Radu Doina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in situatia de mai jos : - anul 2005 bunica si bunicul detin o casa cu gradina si 5 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)