avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort care implica 2 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort care implica 2 copii

buna seara ,
eu si sotul meu am hotarat sa divortam ...nu mai putem sta impreuna din cauza neintelegerilor dintre noi .Eu as vrea ca amamndoua fetele (una de 6 si una de 9 ani )sa ramana la mine ,dar el vrea ca pe cea mare sa o ia el sa o creasca el .Se poate ca sa mi se dea mie custodia fetelor ,dar sa o las pe cea mare sa o creasca el iar daca fata va vrea sa vina la mine sau daca vad ca nu se descurca cu ea sa o iau inapoi ?Mentionez ca nu imi permit sa platesc un avocat pt ca pana acum o luna nu m-a lasat sa ma angajez ....de-abia de o luna muncesc .....el munceste dar nu ca angajat .
Cel mai recent răspuns: luminitza41 , utilizator 22:42, 7 Noiembrie 2010
Puteti cere sa va fie incredintate dvs cele doua fete, daca faceti dovada
ca aveti conditii de crestere si educare ale acestora.
Minorii care au implinit 10 ani vor fi audiati de judecator cu privire
la parintele caruia vor sa fie incredintati.
mentionez ca si in timpul casniciei am locuit in casa mamei mele si acolo voi ramane eu ...iar despre educatia fetelor doar eu m-am ocupat ....asa vea sanse sa iau fetele fara un avocat ?daca el nu e de acord sa mi le dea mie spre intretinere?ce sanse am sa iau eu fetele ?
daca ne intelegem se poate /e legal sa mi se acorde mie custodia lor dar una din ele sa locuiasca cu el ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
luminitza41, utilizator
Aveti sanse in masura in care veti dovedi prin probele pe care le veti administra ca este in interesul minorelor sa va fie dvs incredintate, ca aveti conditii optime de crestere si educare net superioare celor oferite de tata.
Probele sunt:- inscrisuri, martori ( care pot fi si rude), ancheta sociala, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privin incredintarea ( pe care ma indoiesc ca veti stii cum sa-l formulati fara avocat), ascultarea minorei de 9 ani daca pana la finalizarea procesului implineste 10 ani.
Nu este legal sa va fie incredintate ambele minore iar in fapt una dintre ele sa locuiasca la celalalt parinte, pentru ca:
1- prin hotarare se va stabili pensia la care tatal va fi obligat pentru cele 2 minore, iar el va fi obligat se le plateasca conform hotararii,
2.-in cazul incredintarii minorelor prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila deveniti reprezentantul lor legal si raspundeti pentru tot ceea ce inseamna crestere si educare, dvs. si nu tatal.
Daca tot vreti sa o creasca sotul dvs, pe fiica cea mare de ce nu conveniti asupra incredintarii in instanta, dvs. solicitati incredintarea fiicei de 6 ani si el solicita incredintarea fiicei de 9 ani, iar dvs. sunteti de acord., desi din punctul meu de vedere despartirea surorilor nu mi se pare o solutie buna.
Mai meditati:hm:
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
eu nu vreau sa despart fetele dar eu nu pot in momentul de fata sa platesc un avocat care sa ma reprezinte .mi se acorda avocat din oficiu /?mai mentionez ca eu acum sunt angajata ,stau in casa mamei mele ,iar sotul meu e plecat in strainatate dar vrea sa revina si sa isi ia o chirie unde sa locuiasca cu fata/fetele .
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
luminitza41, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului whitepigeon18 whitepigeon18 buna ziua, am 29 de ani, am fost casatorit, casatorie din urma cariea a rezultat un copil, care are in momentul actual 3 ani si 2 luni. am divortat, iar in ... (vezi toată discuția)