Detin un teren mostenire de la bunicul meu pe care se aflau doua cladiri ale fostului CAP ,acoperisurile din fier iar stalpi din beton.In urma cu o luna vecina mea de langa teren a sustras doar acoperisurile din fier lasand in urma stalpi .Cladirile nefiind in posesia nici a mea nici a ei. Acest lucru l-a facut fara stirea,acordul si in lipsa mea, a incalcat propietea cu macara si toate cele necesare demolarii.Politia a zis ca nu au ce sa-i faca, ca de ce nu am demolat eu acele cladiri ca nu sunt nici ale mele nici ale ei, deci oricine putea sa le ia .Dar cum ramane cu incalcarea proprietatii? Va rog frumos astept raspunsuri de la dumneavoastra daca as avea castig de cauza in cazul unui proces sau mai bine zis care sunt drepturile mele.Va multumesc anticipat.
situatia e delicata...dar cred ca daca-i chemati in judecata pentru violarea proprietatii, veti castiga. Inainte sa faceti actiunea, intrebati-va daca intr-adevar merita...;)
Multumesc pentru raspuns, dar eu aveam vreun drept pe acele cladiri ele aflandu-se pe terenul meu? Eu doream ca acele cladiri sa le folosesc de aceea nu le-am demolat ,puteam sa fac la fel ca ea fiind aprox 30 tone de fier ,va dati seama ca acel fier valora mai mult ca terenul ,terenul se afla intr-un sat unde preturile sunt mici, ce drept are ea sa demoleze daca nu sunt ale ei.
legea 18 :
Art. 27
(6) La desfiintarea cooperativei agricole de productie, o comisie de lichidare constituita in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, prin ordinul prefectului, la propunerea primariei, va proceda in termen de 9 luni de la desfiintarea cooperativei, la realizarea activului si la plata pasivului, in conditiile prevazute de lege.
Art. 28
(1) Comisiile de lichidare prevazute de art. 27 au obligatia de a constata si stabili orice fapte de incalcare a legii, de a lua masuri de recuperare a pagubelor, conform legii, si de a sesiza, daca este cazul, organele de urmarire penala.
(2) Sumele recuperate in conditiile alin. (1) constituie activ lichidat si urmeaza destinatia celor prevazute la art. 27.
(3) La expirarea termenului prevazut la art. 27, comisiile de lichidare vor prezenta bilantul de lichidare si raportul explicativ organului de specialitate al prefecturii sau al Primariei Municipiului Bucuresti, investit cu atributii de control financiar, potrivit legii, pentru descarcare.
(4) Actele de constatare a datoriilor fata de stat si fata de alte persoane juridice, ramase dupa terminarea operatiunilor de lichidare, intocmite de catre comisia de lichidare, vor fi avizate si centralizate de catre Ministerul Finantelor, dupa care Guvernul le va prezenta Parlamentului, cu propuneri de rezolvare.
Art. 29
(1) Constructiile agrozootehnice, atelierele de industrie mica, masinile, utilajele si alte asemenea mijloace fixe, ce au apartinut cooperativei agricole de productie desfiintate, precum si terenurile de sub acestea, ca si cele necesare utilizarii lor normale, plantatiile de vii si pomi si animalele devin proprietatea membrilor asociatiilor de tip privat, cu personalitate juridica, daca se vor infiinta.
(2) Drepturile fostilor cooperatori asupra bunurilor prevazute la alin. (1) se vor stabili in cota valorica, proportional cu suprafata de teren adusa sau preluata in orice mod in cooperativa agricola de productie si cu volumul muncii prestate. Membrii asociati vor constitui aceste drepturi ca aport in natura la noua asociatie.
(3) Fostilor cooperatori care nu devin membri ai acestei asociatii li se vor stabili drepturi de creanta proportional cu cota valorica ce li se cuvine din patrimoniul cooperativei agricole de productie, daca nu au fost acoperite in alta modalitate. Plata creantelor se va face de catre asociatie, in natura sau in bani, potrivit hotararii comisiei de lichidare.
(4) In cazul in care nu s-au constituit asemenea asociatii, bunurile si animalele prevazute la alin. (1) se vor vinde prin licitatie publica persoanelor fizice sau juridice, urmand ca din pretul realizat sa se achite datoriile de orice fel ale fostei cooperative agricole de productie. Fac exceptie bovinele si ovinele, precum si plantatiile de vii si pomi, care vor fi atribuite fostilor cooperatori.
(5) In termen de 9 luni de la desfiintarea cooperativei agricole de productie, se vor stabili drepturile banesti ce revin fiecarui fost membru cooperator de catre comisia de lichidare constituita potrivit art. 27 alin. (6).
(6) Fostii membri cooperatori vor primi cota cuvenita din valorificarea prin licitatie a bunurilor comune, proportional cu suprafata de teren adusa in cooperativa agricola de productie, in echivalent arabil, si volumul valoric de munca efectuat.
(7) Bunurile prevazute la alin. (1), care nu se vand in termen de un an de la data desfiintarii cooperativei agricole de productie, trec in proprietatea privata a comunelor, oraselor si a municipiilor unde acestea sunt situate, fara nici o despagubire, si in administrarea primariilor.
(8) Demolarea constructiilor agrozootehnice, a atelierelor de intretinere, a instalatiilor si a anexelor gospodaresti si de industrie mica, care fac obiectul alin. (1), este interzisa. Prin exceptie, daca sunt degradate sau din orice alt motiv nu pot fi utilizate, ele pot fi desfiintate cu autorizatia prefecturii, iar materialele vor fi valorificate de primarii, urmand ca sumele rezultate sa intre in activul operatiunilor de lichidare.
#-o
deci este furt. si ar trebui sa ii aratati politistului si primariei acest "extras" din legea pe care au citit-o de atatea ori incat se pare ca nu si-o mai amintesc#-o