avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe primarie - PFA membru intr-o cooperativa agricola
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe primarie - PFA membru intr-o cooperativa agricola

Buna ziua,
sunt PFA si membru al unei cooperative agricole. In cursul anului trecut am facturat aprox 80% din produsele vandute prin intermediul cooperativei si am depus la finalul anului 2022 solicitare catre primariile unde detine teren si cladiri in vederea reducerii taxelor, cf legii.
" Se stabilesc criteriile potrivit cărora membrii cooperatori beneficiază de scutirile de la plata impozitului pe clădiri astfel:
- nu se datorează impozit pentru clădirile deţinute şi utilizate în activitatea agricolă de către contribuabilii, membri cooperatori, care au comercializat minimum 50% din producţia valorificată în anul fiscal anterior celui pentru care se acordă scutire prin/către cooperativele agricole definite potrivit Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
- clădirile cu destinaţie agricolă la care se face referire sunt clădirile aflate în inventarul/patrimoniul membrilor cooperatori, inclusiv cele aflate în patrimoniul de afectaţiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale. ".
Eu detin teren atat cumparat pe PFA cat si pe PF. Cum terenul achizitionat pe PF a fost luat pentru activitatea agricola si am contract de arenda inregistrat la primarie, sunt scutita la plata impozitului atat pentru terenurile luate pe PF cat si pe PFA sau doar pentru cele luate pe PFA ?

Alte discuții în legătură

Scutiri impozite locale pentru membrii cooperativelor agricole gruianu_andreea gruianu_andreea Buna ziua, sunt PFA si membru al unei cooperative agricole. In cursul anului trecut am facturat aprox 80% din produsele vandute prin intermediul cooperativei ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire cap-ului aflata pe teren proprietete simonas82 simonas82 Detin un teren mostenire de la bunicul meu pe care se aflau doua cladiri ale fostului CAP ,acoperisurile din fier iar stalpi din beton.In urma cu o luna vecina ... (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)