Buna ziua,
sunt PFA si membru al unei cooperative agricole. In cursul anului trecut am facturat aprox 80% din produsele vandute prin intermediul cooperativei si am depus la finalul anului 2022 solicitare catre primariile unde detine teren si cladiri in vederea reducerii taxelor, cf legii.
" Se stabilesc criteriile potrivit cărora membrii cooperatori beneficiază de scutirile de la plata impozitului pe clădiri astfel:
- nu se datorează impozit pentru clădirile deţinute şi utilizate în activitatea agricolă de către contribuabilii, membri cooperatori, care au comercializat minimum 50% din producţia valorificată în anul fiscal anterior celui pentru care se acordă scutire prin/către cooperativele agricole definite potrivit Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
- clădirile cu destinaţie agricolă la care se face referire sunt clădirile aflate în inventarul/patrimoniul membrilor cooperatori, inclusiv cele aflate în patrimoniul de afectaţiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale. ".
Eu detin teren atat cumparat pe PFA cat si pe PF. Cum terenul achizitionat pe PF a fost luat pentru activitatea agricola si am contract de arenda inregistrat la primarie, sunt scutita la plata impozitului atat pentru terenurile luate pe PF cat si pe PFA sau doar pentru cele luate pe PFA ?