avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce inseamna neinceperea urmaririi penale?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce inseamna neinceperea urmaririi penale?

Am fost implicat intr-un accident rutier cu victime, in urma constatarilor politiei rezultand ca a fost vina mea. Cel pagubit a declarat ca nu are alte pretentii, in afara de asigurarea mea RCA pentru a-si repara masina. Am fost la politie, mi s-a dat o copie dupa un proces verbal si o copie dupa asigurare, i le-am dat pagubitului pentru a-si repara masina. Agentul de acolo de la cercetari penale a zis ca o sa trimita dosarul la parchet(sau la procuror, nu stiu exact) cu rezolutia de a NU se incepe urmarirea penala. Acum intrebarea mea catre dumneavoastra: in momentul in care procurorul semneaza acest dosar se considera cazul solutionat?
Adica pagubitul mai poate depune plangere, sau mai poate sa-si schimbe declaratia? Intreb acest lucru deoarece pagubitul mi-a cerut o suma de bani pentru a-si plati cartea de munca la un taxi(cu taxi am facut accident), iar cand am intrebat in ce baza legala trebuie sa-i dau bani mi-a zis ca o sa facem o chitanta de mana, ceea ce nu mi se pare foarte legal. Cei care considera ca trebuie mai multe detalii sau o dezbatere mai indelungata va rog sa comunicati tariful unei consultatii juridice intr-un mesaj privat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: phantomas90 , utilizator 12:33, 24 Februarie 2011
neinceperea urmariri penale se da atunci cand in cursul urmariri penale se constata ca exista o latura care impiedica inceperea U.P.conf.art 18 c.p.p exista una din cauzele care inlatura caracterul penal.,mai simplu fapta nu imbraca caracterul penal al unei fapte de ex,nu prezinta pericol social,nu exista o latura subiecta nu exista faptuitor,,Asfel in concluzie si in intelesul tuturor fapta ori este contraventie ori nimic.
Am inteles in mare parte. Si dupa ce se da aceasta rezolutie de NUP victima mai poate reveni asupra declaratiei? Adica se mai poate redeschide dosarul?
pentru pretentii civile trebuie sa se adreseze instantei pe cale civile si nu penala.
Iar penal se poate deschide un nou proces numai daca au intervenit noi probe in favoarea reclamantului{expertize,martorii etc],sau se adreseaza unei instante superioare.
puteti ajuta pers. accidentata sa obtina despagubiri de toate felurile( materiale si morale) de la asiguratorul dvs. RCA.:)
Adica victima isi poate recupera toate daunele, inclusiv cele morale de la RCA? Ce ar trebui sa fac eu in acest caz? Cum pot sa-l ajut?

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima marcuflorin1980 marcuflorin1980 Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis napoleonul napoleonul Buna, daca esti cercetat pt vatamare corporala din culpa(15 zile de ingrijiri),urmare a unui accident rutier,dar victima declara ca nu are pretentii,de ce nu ... (vezi toată discuția)