avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat calomniat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat calomniat

Buna ziua
Am 20 ani de vechime in campul muncii, dar asa ceva nu mi s-a mai intamplat.
Dar sa detaliez: in urma cu cateva zile, un coleg ma cheama in birou, si-mi spune ca a fost sunat cu cateva seri inainte, de catre sefa mea (eu lucrez in departamentul resurse umane) si a fost intrebat daca are cunostinta despre relatia pe care asi avea-o eu, cu subalternul acestiu coleg. Eu, am ramas perplexa! De unde si pana unde avea sa creada cineva, ca eu asi avea un alt tip de reletie, decat de cel tip profesional, cu un barbat din cadrul societatii, nu stiu!
Bine-nteles, in secunda 2, am sunat-o pe sefa mea si i-am spus ca sunt consternata la auzul acestei "barfe". Dansa m-a invitat la o discutie, propusa initial sa aibe loc in afara societatii, dupa care a revenit, si mi-a spus sa merg la dansa in birou, dupa orele de program, sa putem discuta linistite, nu inainte de a ma sigura ca-mi doresti binele si ca trebuie sa ma linistesc (eu incepusem sa plang). Astazi, urmeaza sa merg la intalnire, dar nici nu stiu in baza carui temei legal, are dansa acest drept de a ma "convoca".
Intrebarea mea este: o pot acuza in vreun fel??/ in conditiile in care am apucat sa inregistrez convorbirea telefonica si altele de natura "profesionala" in care ma acuza direct de neindeplinirea unor sarcini de serviciu (vorbindu-mi foarte urat), iar eu trebuia sa-i reamintesc de faptul ca am trimis situatiile cerute, pe mail, la anumite date, pe care le comunicam verbal.Sunt total derutata, am o familie, un copil...si constat cu stupoare ca unii isi permit sa denigreze reputatia unui om, fara a avea nici o mustrare de constiinta.
Va multumesc anticipat, pentru raspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: ContSters132886 , utilizator 13:23, 15 Noiembrie 2010
Incercati sa lamuriti prin discutie decenta ,aspectele care fac obiectul controverselor
Invitatia sefei pentru conciliere si lamurire amiabila a situatiei este perfect normala
In momentul de fata primordial este clarificarea aspectelor in vederea disparitiei starii de incertitudine asupra existentei si a altei relatii ,in afara celei profesionale pretinse ca existenta intre dvs si un coleg de serviciu
Inregistrarile telefonice realizate fiind obtinute fara respectarea prevederilor in vigoare,eventual pot fi admsie drept dovada
Daca in CIM nu se prevede interzicerea relatiilor de alta natura decat profesionala cu colegii de munca nu vad nici un rost pentru care un sef de departament ar avea dreptul sa convoace subalternii pentru " lamurirea" un astfel de probleme.
Nu vad nici un motiv pentru care ar trebui sa purtati aceasta discutie cat timp CIM nu prevede interdictia respectiva. O puteti informa pe sefa ca isi depaseste atributiile de serviciu prin atitudinea sa si ca o veti reclama la superiorii sai cu privire la activitati ce nu fac sfera stributiilor de serviciu si la crearea de climat necorespunzator in societate.
In cazul in care CIM prevede interzicerea relatiilor personal intre salariati solicitati sefei dovezile care au condus-o la calomnia de care se face vinovata.
Nu este cazul nici sa plangeti nici sa lungiti discutii inutile.
Inca un sfat purtati discutia in timpul orelor de program sau deloc, nu are sens sa stati la barfa cu sefa.
Va multumesc pentru raspunsurile date si am obligatia morala de a va raspunde/relata cum a decurs discutia cu sefa mea.
Ne-am intalnit in biroul dansei (la sfarsitul programului) si inca de la inceput, a tinut sa-mi spuna ca este de datoria ei de a se interesa de natura relatiilor dezvoltate intre colegii din societate, ulterior datei de la care dobandim calitatea de salariat. Am citit ROI-ul, cu atentie maxima (are in jur de 100 pagini) si nu exista vreo mentiune cu privire la "natura relatiilor dintre salariati", iar in C.I.M. , nici atat!
Asadar, am ascultat-o cu respect, iar cand se pregatea sa-si incheie "pledoaria", am simtit nevoia de "a o ajuta" si i-am spus ca am fost la un pas de a veni la acea intalnire/discutie insotita de catre un avocat. Bine-nteles ca nu se astepta ...drept ptr care, a schimbat macazul la 180 grade, iar discutia noastra s-a axat pe diversitatea problemelor ce trebuiesc rezolvate in cadrul departamentului nostru.
In concluzie, daca nu erati voi, stimati prieteni, astazi ,poate ma aflam in situatia in care imi cautam de lucru...doamne fereste!
Va multumesc ca existati si ca va implicati in situatiile delicate ale hatisului legislativ...(per ansamblu) si zile senine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul care sta denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. ... (vezi toată discuția)
Bună, întâmpin probleme la serviciu care mă afectează psihic ... Cristina-Paula Radu Cristina-Paula Radu Bună, Sunt Cristina și întâmpin probleme la servici care mă afectează psihic.( am coșmaruri noaptea nu mai am liniște etc). Ce ar trebui să fac ... (vezi toată discuția)
În ce limbă am voie să vorbesc la locul de muncă? Hemera22 Hemera22 Astăzi la locul de muncă m-am întâlnit cu o colegă care a demisionat și era prezentă în magazin ca și clientă. Vorbeam în limba maghiară (suntem de ... (vezi toată discuția)