avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare marfa la pret mai mic decat costul de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare marfa la pret mai mic decat costul de achizitie -implicatii fiscale

Buna ziua,

O firma are ca obiect de activitate comercializarea en -gross mobila adusa din Germania.Aceasta urmeaza sa-si inchida activitatea si pentru marfa exista in showroom(este vorba de mostre)ea a incheiat un contract de vanzare cu o alta firma pentru acest mobilier la un pret mult mai mic decat costul de achizitie .

Am citit OG.99/2000 si cred ca ma pot incadra aici daca este vanduta tot acest stoc unei alte firme in cazul lichidarii dar nu stiu daca trebuie anuntat undeva?

Daca in contractul incheiat intre cele 2 firme se stipuleaza o reducere comerciala pentru vanzarea intregului stoc de marfa ,ar fi ok din punct de vedere legal?

Implicatii fiscale:

-diferenta intre costul de achizitie si pretul de vanzare este o chletuiala nedeductibila ?607=371 diferenta valorica
-trebuie ajustat TVA-ul aferent acestei diferenta valorice 635=4427 ,chiar daca fiind AIC ,nu am dedus TVA?

Astept parerile voastre si va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:20, 8 Noiembrie 2010
Pentru ca activitatea de comert cu mobilier este in anexa la og 99 , og ar putea aplicabila , dar totusi am o rezerva datorita faptului ca intreg stocul va fi vandut catre o alta societate , nu catre consumatori - clienti persoane fizice .
In cazul ca va decideti sa aplicati totusi og 99 , atunci va fi aplicabil art 16 lit a), art 18 si 19 .
La art 19 se precizeaza ca vanzarile de lichidare trebuie notificate .

Mai aproape de realitate imi pare insa vanzarea cu discount .

TVA nu se ajusteaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa la pret mai mic decat cel de achizitie roxanag roxanag O firma are pe stoc marfa (mostre pentru showroom)pe care vrea sa o vinda la o alta firma la o valoare mult mai mica decat pretul de achizitie al ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc marfa adi02ro adi02ro o societate ar dori sa-si inceteze activitatea dar mai are un stoc de marfa, pentru al lichida s-ar dori reducerea preturilor de vanzare sub valoarea de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila: vanzare marfa sub pretul de achizitie aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am vandut marfa sub pretul de achizitie, cum inregistrez in contabilitate? Nu am 4428 si 378 in ... (vezi toată discuția)