avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua!
As vrea sa va intreb si eu cateva lucruri. Se poate face un divort din culpa comuna fara motivare, tinand cont ca sunt peste 10 ani de casatorie si copii minori pana la 10 ani? Cat costa taxele de judecata? Cat timp dureaza un divort cu incredintarea minorilor?
Va multumesc!
Daca ambele parti sunt de acord se poate cere desfacerea casatoriei din culpa comuna, fara motivarea sentintei de judecata. Se vor audia cate un martor pentru fiecare parte si minorii daca au peste 10 ani.Daca partile se inteleg asupra incredintarii minorilor si a pensiei de intretinere, precum si a programului de vizitare, lucrurile vor fi mai simple. Cat priveste durata...in functie de fiecare instanta de judecata, de durata termenelor acordate...etc.
Taxa judiciara de timbru este de 39 lei iar daca nu realizeaza venituri reclamantul, poate plati numai 8 lei taxa judiciara. Timbru judiciar este de 0,3 lei.
Da, se poate face un divort din culpa comuna fara motivare daca ambele parti sunt de acord asupra tuturor capetelor de cerere. Taxa de timbru este de 39,00 lei. Durata procesului e greu de precizat exact, insa avand in vedere ca primul termen de judecata il veti primi in 2-3 luni, poate chiar 4, in functie de volumul de munca al instantei de domiciliu a dv, iar ulterior veti avea cam maxim 2 termene care se dau la fiecare 4 saptamani, procesul poate dura intre 4 luni si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)
Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)
Care este procedura vicar vicar Buna ziua, vreau sa divortez si nu stiu care este procedura. Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri comune,in afara de un credit la banca :D pe care il ... (vezi toată discuția)