avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este procedura

Buna ziua,
vreau sa divortez si nu stiu care este procedura.
Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri comune,in afara de un credit la banca :D pe care il voi plati eu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:14, 7 Iunie 2009
Creditul , dobandit in timpul casatoriei , va fi supus impartelii.
Daca nu exista copii minori , si s-a scurs cel putin 1 an de la data cand ati incheiat aceasta casatorie , aveti posibilitatea de a alege cea mai facila si rapida modalitate de desfacere a casatoriei : cea prin acordul partilor (daca exista vreo invoiala in acest sens).
Instanta ia act de vointa partilor , fara vreo motivare, o mentioneaza in dispozitivul hotararii , iar aceasta hotarare e una definitiva si irevocabila.(nu va fi exercitata nici o cale de atac , fie ea ordinara-apel extraordinara-recurs , contestatie in anulare)
Daca exista alte conditii , si consimtiti in acest sens , puteti invoca fie culpa comuna , fie cea exclusiva a sotului parat , avand in consideratie comportamentul acestuia pe perioada mariajului .Mult succes.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Formulati o cerere, cred ca exista si pe acest site, la rubrica 'Documente utile" un model, platiti taxa de timbru 39 lei si timbru judiciar 0,3 lei, depuneti cererea la judecatoria din raza domiciliului dvs. si la primul termen sunteti tot ambii soti, ca si la depunerea cererii. Judecatorul va intreaba daca nu v-ati razgandit intre timp, daca nu, sunteti de acord sa desfaceti casatoria prin acord, va ia cate o declaratie o semnati si gata, sunteti divortati. Tot atunci se rezolva si problema numelui sotiei, daca il pastreaza pe cel dobandit tin timpul casatoriei sau revine la cel avut anterior casatoriei.
Cam intr-o luna, depuneti iarasi doua cereri, in numele dvs. si al fostului, timbrate cu taxa timbru 4 si 0,3 lei de fiecare cerere, pentru a vi se elibera hotararea de divort investita cu formula definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru divort? laura28 laura28 Buna ziua, Sunt casatorita de un an , si vreau sa divortez . Nu dispun de bugetul necesar pentru a platii un avocat asa ca am nevoie de ajutor deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez cristina skumpik cristina skumpik buna...am 20 de ani....si ma-m maritat cu un baiat pe care nu il iubesc....nu aveam alta solutie atunci k nu aveam unde sta avand probleme in familie.....as ... (vezi toată discuția)