avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA leasing
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

leasing

Sunt fericitul titular al unui contract de leasing.(multumesc)
In luna oct 2010 isi dau ei sema sa imi factureze o diferenta de tva de la 19 la 24 de procente pentru factura emisa in luna iunie 2010.
Intreband la firma de leasing despre aceasta mi s-a raspuns ca au fost nevoiti sa faca asta pentru ca factura are scadenta in luna iulie luna in care tva este 24 %.
Credeti ca este corect? Sa platesc sau nu?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 10:54, 9 Noiembrie 2010
nu conteaza cand este scadenta facturii! rata era aferenta lunii iunie 2010 cu cota de TVA in vigoare de 19%, este importanta data emiterii facturii si luna nu data scadentei, nare nici o legatura una cu cealata! deci nu este corect! eu nu as plati pentru asemenea aberatie!
Sunt de acord cu monimiron, de exemplu societatile care au emis in luna iunie facturi cu scadente in lunile septembrie nu trebuie sa refaca facturile, chiar in contabilitate, nu partida simpla, apare tva-ul de plata indiferent de data scadentei a facturi. In concluzie suna-i pe cei de la leasing si spune-le sa isi shimbe contabilul.
daca factura reprezinta rata scadenta in iulie, atunci firma a procedat corect regularizand tva aferenta si aplicand cota in vigoare in iulie, adica 24%

stimati colegi, inainte sa fiti asa vehementi, va recomand sa cititi codul fiscal cu atentie si mai ales:
Exemplul nr. 3: O societate de leasing are încheiate cu utilizatori contracte de leasing financiar pentru autovehicule, în care se precizează un scadențar pentru efectuarea plății ratelor de leasing. Pentru rata de leasing având data scadentă pentru efectuarea plății în luna iunie 2010 se va aplica cota de TVA de 19%. Pentru rata de leasing având data scadentă pentru efectuarea plății în luna iulie 2010 se va aplica cota de TVA de 24%. Dacă societatea de leasing emite factura pentru o rată de leasing în avans față de data scadentă pentru efectuarea plății prevăzută în contract, aceasta se va considera o factură de avans. Prin urmare, se va efectua regularizarea facturii de avans, potrivit prevederilor art. 140 alin. (4) din Codul fiscal.

va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La 5 luni dupa incheierea unui contract de leasing mi se imputa diferenta de tva monicagaciu monicagaciu Buna seara , pe data de 30.06.2010 mi-au fost emise de catre Porsche Leasing ultimele facturi dintr-un contract de leasing cu termen scadent 15 zile ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva pentru factura emisa in iunie 2010 ioanaep ioanaep Avem un contract de leasing prin care este stipulat faptul ca ratele se factureaza cu o luna inainte. Exemplu: rata din iulie s-a facturat in iunie. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Refacturare cu tva 24%? ncris78 ncris78 O firma are incheiat un contract de leasing pentru o autoutilitara, cu o societate de leasing. In 10.06 s-a emis factura de rata+dobanda aferenta lunii iulie, ... (vezi toată discuția)