avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuire contract individual de munca din initiativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuire contract individual de munca din initiativa angajatorului

Societatea X angajeaza, in baza unei testari prealabile, salariati cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba, inregistrat la ITM.
De la angajare si pana in prezent se depun la ITM mai multe acte aditionale.

In anul 2008 odata cu schimbarea conducerii apar si problemele pentru angajati:

- reducerea numarului de posturi (cu peste 10%)
- organizarea de interviuri cu personalul incadrat
- testarea personalului pe functii
- prelungirea programului de lucru peste cel legal - pana la "terminarea lucrarilor"
- nerecunoasterea orelor suplimentare

Personalului care a trecut interviul si testul i se cere sa semneze un nou contract de munca care prevede o noua perioada de proba.

Ce ma sfatuiti sa fac ?????

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:03, 17 Februarie 2008
Pe aceeasi functie? Nu se poate.
O noua perioada de proba este posibila daca se schimba functia sau profesia la acelasi angajator.
Nici eu n-am crezut pana la testare...

Dar "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
pai pentru a incheia un nou contract de munca trebuie incetat vechiul contract. Tare m-as mira sa vad cum inregistreaza un nou contract, pe aceiasi societate, acelasi angajat aceiasi functie. Poate este vorba totusi mai degraba de un nou act aditional prin care se modifica clauzele vechiului contract in functie de performantele rezultate in urma testului?
1. Codului Muncii prevede o singura perioada de proba pe aceeasi functie la aceeasi societate...

2. Legea nu prevede modalitatea concreta de inlocuire a CIM - cel putin eu unul nu am informatii despre acest aspect.

3. Managerul societatii a afirmat ca vor fi incheiate noi CIM - la ce anume s-a gandit nu stiu, deoarece nu sunt bine primite "intrebarile" angajatilor care au anumite neclaritati...
Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta
debutează la acelaşi angajator într -o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un
loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.

Refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu da dreptul celui care angajeaza de a proceda la desfacerea unilaterala a CIM pentru acest motiv.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ginnyy ginnyy Unui salariat i s-a oferit interimar, de proba, (maxim 90 zile) o functie superioara celei pe care o detinea. Trebuie sa fac aditional in care se stabileste ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor clauze contractuale alexandru_a alexandru_a #-o O clauza din contractul meu de munca (CIM) spune ca NOII ANGAJATI sun in perioada de proba ptr 30/90 zile in functie de postul ocupat. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii, probleme intre angajat si angajator mihaela1234 mihaela1234 Buna ziua, cazul meu este urmatorul : m-am angajat cu data de 01.07.2009 pe baza unei oferte de munca care cuprindea un salariu de 800 ron net primele 2 luni ... (vezi toată discuția)