avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un avocat specializat indivorturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un avocat specializat indivorturi

sunt dinPitesti , motivul divortuluieste adulterul pt ca nu e prima data , dar sigur vafi ultima.... detin dovezi listingul telefonic din contul nostru comun my vodafon famili, inregistrari audio in care sotul adulterin isi povesteste relatia , sms uri , exista probe video , sunt camere de supraveghere la pensiunea unde se distreaza stiu exact ziua si ora , camera inchiriata , nu stiu in ce masura acestea au valoare si cum pot obtine imaginile de la pensiune.... mai am nevoie de martori ?Acestia sunt colegi de ai lui pt ca s a laudat ia servici, dar nu stiu daca vor spune adevarul chiar daca vor jura....va multumesc , cu respect Ana
Cel mai recent răspuns: DTh , utilizator 09:51, 10 Noiembrie 2010
In ziua de astazi se poate divorta si la primul termen de judecata daca ambele parti sunt de acord si daca este efectuata ancheta sociala de catre Autoritatea Tutelara.
Depinde si cat timp are avocatul de divortul respectiv.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, ar trebui sa va concentrati atewntia pe culpa comuna dupa cum le place la judecatori.
Nu are sens sa va ambalati cu probele de adulter pt ca instanta le va respinge.
Incercati sa audiati martori si va fi suficient.


Depinde si de alte probe produse de parte,care se pot corobora cu cele privind pretinsul "adulter",depinde de cat de pertinente sunt aceste ultime probe despre care a facut vorbire partea..
Inclusiv "adulterul" ca proba in divort,nu ca institutie de drept,care a fost dezincriminata,poate fi dovedit si cu martori
Raspuns pentru DTh
1.Dispozitiile privitoare la desfacerea casatoriei pe cale administrativa si notariala din L.202/2010 intra in vigoare in 26 decembrie, insa acestea sunt aplicabile doar celor care nu au copii minori nascuti din casatorie sau adoptati.
2.Desfacerea casatoriei din culpa comuna nu are consecinte asupra incredintarii minorului si nici asupra programului de vizitare al acestuia.
3.Noua lege aduce modificari modalitatii de desfacere a casatoriei pe cale judecatoreasca in sensul ca, se poate desface casatoria prin acordul partilor si daca exista si daca nu exista copii minori rezultati din casatorie si indiferent de durata casatoriei.;)
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
DIN CATE STIU EU,CAND SUNT SI COPII LA MIJLOC NU SE POATE DESFACE CASATORIA DECAT LA TRIBUNAL
Si vi se pare ca la punctul 3 eu am scris altceva?
Acestea sunt modificarile aduse de legea 202/2010 in privinta art 38 c.fam.:
Articolul 38 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Divorţul prin acordul soţilor poate fi pronunţat decătre instanţa judecătorească indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie.
Divorţul prin acordul soţilor nu poate fi admis dacă unul dintre soţi este pus sub interdicţie.
Instanţa este obligată să verifice existenţa consimţământuluiliber şi neviciat al fiecărui soţ.
La soluţionarea cererilor accesorii divorţului, referitoare la încredinţarea copiilor minori, obligaţia de întreţinere şi folosirea locuinţei, instanţa va ţine seama şi de interesele minorilor
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Martor la divortul prin intelegere Alina2011 Alina2011 La divortul cu minor prin intelegere este necesar martor? (vezi toată discuția)
Divort prin acord Alina2011 Alina2011 Am vazut ca s-a modificat codul familiei, referitor la divortul cu minor, astfel: Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)