Am inteles ca la intocmirea dosarului de pensionare nu este de ajuns ce scrie pe cartea de munca, ci se cere o adeverinta de la fiecare angajator in parte pe care sa scrie luna de luna salariul incasat+sporuri.
Acesta adeverinta nu se omoara sa o obtina nici functionarul de la casa de pensii, nici ultimul angajator, ci salariatul care indeplineste conditiile de pensionare.
Cum se procedeaza cand firmele la care am lucrat cu 10-15 ani in urma au disparut pur si simplu?
Dau doar 2 exemple:
-S.C ARMUS ( Asociatia Romana de Masini Unelte si Service S.A Bucuresti) unde din hala de strunguri grele a IMUAB nu a mai ramas azi nimic....e un teren gol.
-S.C Advanced Engineering Technology S.A, care a disparut din 2002
Dar in cazul in care acestea nu au virat la asigurari sumele legale?
Ce poate face salariatul din punct de vedere juridic in aceste cazuri?
La ce foloseste atunci o carte de munca in care scrie unde si cat a lucrat un salariat in decursul a 35-50 de ani de activitate?
La ce foloseste un intreg sistem fiscal, informatic si birocratic unde firmele depun lunar sau trimestrial declaratii si bilanturi?
Multumesc,
Costin C.
Eu va transmit ce se depune odata cu cererea pentru acordarea pensiei(limita de varsta;anticipate sau anticipate partial).
-Carnetul de munca,original si copie
-Carnetul de asigurari sociale original si copie
-Livret militar original si copie
-Adeverinta certificare perioada de studii invatamant superior
-Adeverinta privind sporurile la salariu
-Adeverinta privind conditiile de munca
-Dovada certificare stagiu de cotizare
-Dovada incetarii calitatii de asigurat
-Adeverinta din care sa rezulte achitarea CAS pana la data solicitarii drepturilor.
Am inteles ca la intocmirea dosarului de pensionare nu este de ajuns ce scrie pe cartea de munca, ci se cere o adeverinta de la fiecare angajator in parte pe care sa scrie luna de luna salariul incasat+sporuri.
Nu stiu de unde ati inteles acest lucru, dar nu exista nicio prevedere legala in acest sens.