avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu legal in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu legal in preaviz

concediul legal in preaviz poate fi efectuat in timpul preavizului fara prelungirea acestuia?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 20:34, 15 Februarie 2008
concediul intrerupe preavizul
cbrescan a scris:

concediul legal in preaviz poate fi efectuat in timpul preavizului fara prelungirea acestuia?

Daca te referi la concediu de odihna, acesta nu intrerupe preavizul,CIM nu se suspenda in timpul efectuarii concediului de odihna astfel ca poate fi efectuat in timpul preavizului dar angajatorul poate sa nu aprobe cererea de concediu de odihna si sa compenseze in bani concediul neefectuat.
Concediul medical intrerupe preavizul pentru ca suspenda CIM, ca exemplu.
:-/Am si eu un caz similar: am in preaviz de concediere individuala un om care vrea sa efectueze concediul de odihna. Daca firma ii aproba cererea se suspenda perioada preavizului? Stiu ca se suspenda numai in caz de concediu medical, dar in cazul celui de odihna?
Multumesc
CIM nu se suspenda in cazul CO, preavizul curge in continuare.
gandind din punctul de vedere al angajatorului ar exista 2 situatii:
1. in cazul demisiei in care angajatorul nu are nici un interes sa acorde concediul de odihna in perioada preavizului deoarece postul nu este intotdeauna acoperit de alt angajat, singurul interes putand fi cel financiar...plateste concediul in perioada de preaviz si nu ambele cum ar fi normal daca se efectueaza preavizul.
2. in cazul concedierilor in care angajatorul are oarecum un interes sa scape mai repede :D, existand situatia inversa de mai sus.
Cu privire la suspendare art. 50 CM nu face referire la suspendare in cazul CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Demisia in timpul concediului de odihna dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si cam de urgenta. Daca ma puteti ajuta :(Am o persoana care se alfa in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si preaviz dreptaciul dreptaciul in ianuarie 2010 voi intra in concediu de odihna, pe care il voi lua integral pt tot anul , adica 27 zile lucratoare. in cazul conedierilor colective , ... (vezi toată discuția)