avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

Doresc sa imi cumpar o casa cu teren in judetul Calarasi? Ce trebuie sa stiu?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:49, 9 Noiembrie 2010
Trebuie sa vedeti un act de proprietate al celui care vinde (eventual si un buletin de identitate) si un extras CF pentru a fi sigur ca nu exista ipoteci sau alte sarcini notate asupra imobilului respectiv.
trebuie sa stiti ca in "lume" oamenii obisnuiesc sa faca tranzactii(imobiliare sau de alt fel) insotiti de un avocat/jurist....

dar ar fi bine sa stiti:

1.terenul si casa trebuie sa aiba operatiunile de "cadastru si publicitate imobiliara" efectuate:
- extras CF cu numar cadastral
-PAD plan de amplasament cu nr cadastral si stampila OCPI.
2. operatiunea se face numai la notar (acesta ar trebui sa fie garantul corectitudinii actelor)
3. este bine sa cumparati cota de 1/1 dintr-un imobil (o cota parte 1/2...45/543 poate crea inconveniente )
4. este ideal sa masurati terenul... acel PAD are dimensiuni metrice verificabile cu ruleta.
5. este ideal sa solicitati un certificat de urbanism... e posibil ca prin curte sa treaca "cine-stie-ce" conducte (firele de inalta tensiune le vedeti si singur) si sa nu mai puteti datorita acestora sa extindeti sau sa construiti alceva.....
6.etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru cumpararea unui teren intravilan rodicel rodicel Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la cumpararea unui teren. Care este procedura si ce acte ar trebui sa aiba ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Documentatia cadastrala AureliaP AureliaP ce se intelege prin documentatie cadastrala? Care sunt documentele ce fac obiectul documentatiei cadastrale? Multumesc (vezi toată discuția)