avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Am o mare nedumerire ma aflu intr-un proces de iesire din indiviziune desi acum zece ani sa facut partaj la intelegere .Intrebarile mele sunt:
-Cat de valabila este o procura specila notariala trimisa din state in care fostul meu sot renunta la partea lui din casa ?(procura a fost trimisa cand sa facut partajul adica acum 10 ani)
In momentul de fata fiind somera nu imi permit un avocat desi la inceperea actiuni de iesire din indiviziune am reusit sa platesc un avans unei avocate care in cele din urma ma lasat balta nu sa mai prezentat la proces iar din cate dovezi i-am prezentat cerand chiar sa aduca in instanta martori pe care i aveam aceasta nu a facut nimic iar acum am ajuns in ipostaza de a fi amenintata ca trebuie sa vand casa in care locuiesc cu copilul meu care are varsta de 18 ani si bani sa-i impart cu fostul meu sot desi acesta nu ne-a platit pensie alimentara de 10 ani.
Si ultima intrebare pe care o am este cum pot sa-l oblig pe fostul meu sot sa i-a legatura cu noi deoarece judecatorul ne-a sugerat ca ar fi mai bine sa ajungem la o intelegere.Am rugat-o pe avocata care il reprezinta si care cica comunica cu el prin mail sa il roage frumos sa ma contacteze dar cum au trecurt deja 2 saptamani
si nu am primit nici un raspuns ma pune pe ganduri.Practic eu de cand a inceput acest proces ma judec cu un mail si dupa tot ce am patit cu avocata care trebuie sa ma reprezinte nu mai pot avea incredere.De unde sa stiu eu daca avocata lui ia transmis,de unde sa stiu ca nu a murit ,sau nu este altcineva care solicita asta dupa cum stiti si dumneavoastra pe mail poate scrie oricine .Chiar si eu ma pot da drept cine nu sunt.Va rog sa ma ajutati deoarece sunt disperata timpul trece si mi sa spus ca in 2 Decembrie cand este urmatorul termen judecatoarea va cere vinderea casei la licitatie ceea ce ne-ar duce direct in strada atit pe mine cat si pe fiul meu. Valoarea casei stabilita de expert si piata foarte slaba, bani pe care i-am lua in urma licitaiei nu ne-ar ajunge sa ne luam nimic altceva nici macar o garsoniera si nu cred ca e drept dupa 10 ani in care eu m-am tinut de cuvant si nu am cerut pensie alimentara am tinut cont de aceea procura in care fostul meu sot renunta la partea lui pentru a nu fi nevoit sa plateasca pensie alimentara acum sa fiu in postura de a pierde munca de munca mea si chiar mostenirea parintilor mei pe care am investit-o in totalitae in aceasta casa.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:02, 9 Noiembrie 2010
ce procura v-a dat ? ar trebui sa mergeti la un avocat cu acea hartie, nu poti renunta la casa prin... procura.
E o procura speciala prin care el este de acord printre altele cu intelegerea pe care am facut-o la partaj de ex.sa-i port numele cum ca e de acord ca ,copuilul fiind atunci minor sa imi fie incredintat mie si ca partea care ii se cuvenea in urma partajului adica jumatate de casa sa ii fie atribuita filului meu ca si cuantum al pensiei alimentare mandatand-o pe avocata lui sa il reprezinte in fata notarului sa se faca trecerea pe numele fiului meu.La momentul pronuntari sentintei av.fostului meu sot ne-a spus ca avem nevoie de o alta persoana care sa fie curator si sa-i reprezinte interesele copilului sau daca nu trecerea casei putandu-se face direct pe copil cand va implini 18 ani.Dar intre timp fostul meu sot sa razgandit si ne-a dat in judecata revocandu-i orce drept av. si-a luat alt avocat si eu am constatat ca am fost inselata atat de fostul meu sot care pana acum doi ani cand cerea copilul ceva bani todeauna ii spune ca nu ii da pt ca i-a lasat partea ,lui de casa
si asa noi nu am cerurt pensie alimentara si el acum isi cere partea din casa si nici nu a platit pensie alimentara nici macar un cent .Culmea e ca nici nu putem lua legatura cu el nestiindu-i nici o adresa nici macar de mail ci numai avocata lui ia legatura cu el si nu stiu ce sa mai cred nu mai inteleg si nu stiu cata incredere mai pot sa am si in cine.Va dati seama ca eu sunt somera imi intretin in continuare singura copilul; care inca este la scoala doar ca acum nu mai am posibilitatea sa apelez la un avocat pentru ca nu am venituri si acum nici nu pot sa mai cer retroactiv pe 10 ani pensie alimentara ca se poate dupa cum am intele numai pe ultimi 3 ani . Si efectiv nu mai stiu ce sa fac.
Fara a se vedea actele e greu de spus.
Oricum...ceea ce ati spus nu suna bine.
Incercati sa consultati alt avocat daca vreti sa va lamuriti.
multumesc mult am sa incerc sa iau din nou legatura cu un avocat desi tot raspunsuri contradictori am primit de la avocatii care au vazut actele uni spun ca trebuia sa se ia in cosiderare sentinta data acum 10 ani in care era specificat clar ca nu trebuie sa-i platesc sulta si ca actul notarial pe care il am de la el e va;abil alti spun ca poate sa se razgandeasca .Mai am o singura intrebare acest om ca nu as vrea sa-i spun altfel nu are nici o responsabilitate daca am facut plangere penala pt abandon de familie iar politia stiind ca el este in state dupa 2 ani efectiv ne-au obligat sa ne retragem plangerea ca nu au ce face ca nu il gasesc
nu mai inteleg nimic.De aceea sunt atat de derutata .Inseamna ca putem face copiii ii lasam in seama altuia venim ii luam dupa aceea casa si il lasam in strada
nu platim nimic pentru ei plecam in state si nimeni nu ne mai face nimic ba din contra suntem si sustinuti de instanta in contextul ca avem voie sa iesim din indiviziune.Inca odata multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze daca am jgnit pe cineva nu a fost vointa mea dar ma simt foarte neajutorata pentru ca nu inteleg ce se intampla .
Daca trebuia sa ii platiti sulta suna bine si in favoarea dvs.
Eu nu ma pot lua decat dupa ce ziceti dvs. si sa va spun cum...suna...:D

Nu stiu in ce fel este redactat actul si ce clauze are...

Cu pensia doar pe ultimii 3 ani mai aveti dreptul dar puteti face si o plangere penala daca doriti...
Nu stiu ce avocati ati consultat dvs. ca nu eu v-i i-am ales.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, fiica mea are următoarea problemă: căsătorită ... mymy10 mymy10 Bună ziua, fiica mea are următoarea problemă: Căsătorită de 6 ani, are un copil de 3 ani. Au cumpărat o casă cu curte prin programul,,Prima Casă,, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara c-3 c-3 Daca de 10 ani nu am primit nici o pensie alimentara pt copil aceasta se mai poate primi retroavtic fostul meu sot fiind in State. Ce trebuie sa fac in aceasta ... (vezi toată discuția)