avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Daca de 10 ani nu am primit nici o pensie alimentara pt copil aceasta se mai poate primi retroavtic fostul meu sot fiind in State. Ce trebuie sa fac in aceasta privinta?
Asa cum am mai mentionat de cate ori ceream bani el preciza ca ne-a lasat casa.Iar acum suntem in postura de a pierde casa si copilul ramane si fara pensie alimentara.Va rog sa ma scuzati dar sunt disperata dupa 10 ani de chin in care mi-am crescut singura copilul si respectand o intelegere imi vine greu sa vad cum alti o incalca.
Cel mai recent răspuns: c-3 , utilizator 12:10, 18 Octombrie 2010
se poate primi retroactiv.puteti sa dati in judecata tatal copilului.totul e sa stiti domiciului acestuia din strainatate unde locuieste.
Daca tatal copilului a fost obligat la plata pensiei de intretinere printr-o hotarare judecatoreasca, pe care nu a platit-o, atunci a comis infractiunea de abandon de familie. Pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie ar trebui sa va adresati cu o plangere organelor de cercetare penala si nu instantei de judecata.
Intradevar, fostul sot a savarsit infractiunea de abandon de familie, deci trebuie sa va adresati cu o plangere penala organului de urmarire penala (politie sau parchet).
c-3 a scris:

Daca de 10 ani nu am primit nici o pensie alimentara pt copil aceasta se mai poate primi retroavtic fostul meu sot fiind in State. Ce trebuie sa fac in aceasta privinta?
Asa cum am mai mentionat de cate ori ceream bani el preciza ca .ne-a lasat casa.Iar acum suntem in postura de a pierde casa si copilul ramane si fara pensie alimentaraVa rog sa ma scuzati dar sunt disperata dupa 10 ani de chin in care mi-am crescut singura copilul si respectand o intelegere imi vine greu sa vad cum alti o incalca.

1. Daca aveti hotarare judecatoreasca pin care v-a fost stabilita pensia de intretinere, nu mai puteti recupera decat sumele pe ultimii trei ani. Restul sumelor sunt prescrise, adica din punct de vedere legal nu le mai puteti recupera.

2. In ce sens v-a lasat casa? Eara a lui de dinainte de casatorie si v-a ramas dv? Era bun comun, ati facut partaj, dv ati primit casa si el o sulta si ati hotarat de comun acord sa primiti si partea lui de casa in schimbul pensiei alimentare ca sa nu ii dati sulta?

3. In ce sens sunteti pe punctul de a pierde casa? El isi revendica bunul, va executa banca?
acum 10 ani sa facut un partaj la intelegere , fostul meu sot fiind in state mi-a trimis o procura speciala notariala prin care renunta la partea lui in coantumul pensiei alimentare datorate pana la majorat sau pana la terminarea scoli. Dar dupa 8 ani se intoarce ne da in judecata si cere jumatatea lui de casa deci instanta obligandu-ma sa vand casa si sa-i dau jumatate lui desi nu mi-a platit in zece ani nici macar un banut pensie alimentara .Cand venea vorba zice ca ne-a lasat partea lui de casa.Sentinta definitiva de acum 10 ani este fara plata de sulta ni sa impartit jumatate, jumatate urmand ca avocata lui sa mearga in fata notarului si sa treaca partea lui pe copil. Atunci se punea problema ca trebuie sa gasim pe cineva care sa administreze acest bun sau sa facem transcrierea la implinirea a 18 ani a copilului direct pe copil.aceste au fost argumentele avocatei lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj c-3 c-3 acum 10 ani am divortat si am facut un partaj la intelegere sotul meu fiind in State avand un copil ne-am inteles atunci ca partea lui de casa sa ramana ca si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune c-3 c-3 Am o mare nedumerire ma aflu intr-un proces de iesire din indiviziune desi acum zece ani sa facut partaj la intelegere .Intrebarile mele sunt: -Cat de ... (vezi toată discuția)
Naplata pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. Am divortat de sotul meu de 2 ani (25.06.2009)si am facut la notar un partaj voluntar in urma caruia mi-a lasat un apartament fara pretentii ... (vezi toată discuția)