acum 10 ani am divortat si am facut un partaj la intelegere sotul meu fiind in State avand un copil ne-am inteles atunci ca partea lui de casa sa ramana ca si coantum la pensia de alimentare aceasta intelegere sa facut printr-o procura speciala notariala trimisa din state.Sentinta data atunci a fost ca jumatate din casa imi ramanea mie iar cealalta parte a fost atribuita sotului meu avocata lui trebuind sa faca urmatori pasi pentru a inscrie casa pe numele fiului meu care la momentul respectiv era minor ,avocata lui nemaifinalizandu-si mandatul.Dupa 8 ani fostul meu sot face o vizita acasa si dupa un scandal cu distrugeri decide sa ne dea in judecata si sa-si revendice jumatatea de parte desi in toti ani nu a platit pensie alimentara de fiecare data evocand ca si-a lasat partea din casa pentru pensie. In urma procesului care este in desfasurare justitia ma obliga sa vand casa chiar si partea mea noi astfel ramanad in strada .Deaoarece casa a suferit un incediu pretul ei este foarte mic si impartind nu am putea cumpara nimic altceva.Intrebarea mea este de ce sunt obligata sa vand partea mea care mea fost atribuita prin sentinta definitiva si de ce nu se ia in calcul aceea procura speciala in care el isi ceda partea copilului?Unde este dreptul acestui copil care acum ramane in strada si care nu a beneficiat in acesti 10 ani nici de pensie alimentara eu crescandul cu mare greu.In momentul de fata eu sunt somera si nu imi permit un avocat si de aceea cu multumiri anticipate va-si ruga sa ma ajutati prin a ma indruma ce pot sa fac pentru a nu ramane in strada si deoarece mi se pare o incalcare a drepturilor omului si mai ales pentru copilul meu care acum se afla la varsta de 18 ani si care nu a beneficiat de nimic in toti acesti ani.Consider ca fostul meu sot ma inselat acum 10 ani pe mine iar acum inseala instanta motivan ca noi am folosit casa si ca el nu a avut nici un drept ,dar el nu putea sa se intoarca acasa deoarece a ramas fraudulos in state si cand era vorba de bani toteauna invoca ca ne-a lasat casa
Buna ziua !
Nu poate sa va oblige sa vindeti casa din moment ce procesul este in plina desfasurare , poate asta solicita ( nu neaparat poate si obtine) .... Avand in vedere situatia data trebuie sa va angajati avocat ptr. a va consilia/ reprezenta interesele intrucat altfel va expuneti la riscul de a ramane in strada ....
Bafta !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
c-3
Daca de 10 ani nu am primit nici o pensie alimentara pt copil aceasta se mai poate primi retroavtic fostul meu sot fiind in State. Ce trebuie sa fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune
c-3
Am o mare nedumerire ma aflu intr-un proces de iesire din indiviziune desi acum zece ani sa facut partaj la intelegere .Intrebarile mele sunt:
-Cat de ... (vezi toată discuția)