avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, fiica mea are următoarea problemă: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, fiica mea are următoarea problemă: Căsătorită ...

Bună ziua, fiica mea are următoarea problemă:
Căsătorită de 6 ani, are un copil de 3 ani.
Au cumpărat o casă cu curte prin programul,,Prima Casă,, pe credit la bancă pentru care ea plătește lunar.
Au divorțat la notariat ,dar nu au făcut partajul. El nu vrea să facă partajul pentru că ar renunța la dreptul de coproprietate asupra casei și nu și-ar mai vedea copilul când dorește el. El mai are doi copii din alte două căsătorii și tot timpul vine cu ei, probabil din dorința că ,copiii sa se cunoască între ei. Ce poate face fiica mea pentru a avea casa numai pentru ea, iar el dacă vrea să vadă copilul să o facă prin tribunal. El nu vrea să facă partaj. S-a angajat să plătească lunar pensie alimentară.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: mymy10 , utilizator 12:52, 11 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul poate fi cerut de doamna, nu trebuie sa stea după el sau sa fie el de acord. Cere casa, cere sa plateasca creditul pe mai departe și sa ii dea sulta pt cota lui. Citeaza și banca ca hotararea sa ii fie opozabila
Ce nu înțeleg eu, ce legatura are casa cu programul de vizita?
El spune că dacă renunță la casă, fosta sotie n-o să-i mai dea voie sa intre in casă să vadă copilul. Lui Nu-i plac tribunalele ,fiind militar cu funcție importantă.
Asta poate face și acum, dacă e sa facă.
Ziceti ca mama vrea si ea program stabilit de instanta, chiar nu se înțeleg cand sa vada copilul?
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Mulțumesc! Poate fi o problemă dacă casa a fost luată prin programul,,Prima Casa,, ?
Nu, pot face partajul amiabil la notar, trebuie sa ia în prealabil acordul băncii și fondului de garantare.

Daca aleg partajul în instanta, trebuie citata și banca, doamna va trebui sa preia creditul pe mai departe și trebuie sa îndeplinească condițiile pt asta.

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar apartament luat prin prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit? Desperados Desperados Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Custodie copil pump pump am o fetita de un an,dintr-o relatie de concubinaj,pe care o cresc singura de la 3luni,e trecuta pe numele lui.am cazut de comun acord sa-mi plateasca o ... (vezi toată discuția)