avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj voluntar apartament luat prin Prima casă: am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj voluntar apartament luat prin Prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. Pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit?

Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in continuare coproprietar in banca.Banca nu si a dat acordul sa ma scoata din credit,inca.Bun.As vrea sa dechid proces sa fiu scoasa din credit,eventual mi as dori ca apartamentul sa fie scos la vanzare si sa se achite datoria restanta in caz de nu se va putea altfel.Ce ma indrumati sa fac?sau daca as putea avea o sansa?imi doresc mai mult sa nu mai rezult in banca.multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 27 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E mai mult decat dificila. Partaj nu mai aveti cum sa faceti,. ca ati facut deja pe casa., In acel act de partaj, ati zis ceva si de credit ?

gi-jane2 a scris:

E mai mult decat dificila. Partaj nu mai aveti cum sa faceti,. ca ati facut deja pe casa., In acel act de partaj, ati zis ceva si de credit ?

Da este specificat cum ca sumt in.continuare in credit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa mergeti la un avocat sa va studieze actele. o cale de iesire trebuie sa fie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.. nu mai sunteti coproprietar, ci doar platitor de credit.
Oare de ce ati procedat asa ? Nu ati citit actul, nu ati inteles ca ii dati casa si ramaneti cu creditul ?
Isi plateste ratele ? Cat timp ar mai fi de plata ?
Teoretic puteti imparti creditul la judecatorie , sa dovediti ca s-a achizitionat acel ap cu acea suma imprumutata si pt ca la partaj i-ati dat casa, sa fie obligat sa plateasca si creditul integral.
Sa citati si banca ca horararea sa ii fie opozabila Daca banca nu e de acord sa ca numai sotul sa fie debitor, dvs ramaneti datoare fata de banca si sotul catre dvs.
Puteti alege ca alta varianta sa mergeti la banca imppreuna cu fostul sa le vedeti conditiile, poate ar accepta un alt coplatitor sau poate se insoara fostul si incheie conventie matrimoniala prin care atat casa cat si creditul sa fie comune.
Am fost la banca,are o iubita de 20 de ani si a fost cu ea ,cu i adeverinta de venit sa poata trece pe ea ca si garant sau ceva de genul.Dar a zis ca dosarul este in curs,si a trecut mai bine de un an.El.plateste in continuare ratele dar faza este ca inca rezult coproprietar din punct de vedere ca si banca,notarul a scris acolo pe hartie ca eu renunt la apartament dar nu mi.pot da seama cu. A facut acest lucru fara acordul bancii.Se c am bat cap in cap

gi-jane2 a scris:

Da.. nu mai sunteti coproprietar, ci doar platitor de credit.
Oare de ce ati procedat asa ? Nu ati citit actul, nu ati inteles ca ii dati casa si ramaneti cu creditul ?
Isi plateste ratele ? Cat timp ar mai fi de plata ?
Teoretic puteti imparti creditul la judecatorie , sa dovediti ca s-a achizitionat acel ap cu acea suma imprumutata si pt ca la partaj i-ati dat casa, sa fie obligat sa plateasca si creditul integral.
Sa citati si banca ca horararea sa ii fie opozabila Daca banca nu e de acord sa ca numai sotul sa fie debitor, dvs ramaneti datoare fata de banca si sotul catre dvs.
Puteti alege ca alta varianta sa mergeti la banca imppreuna cu fostul sa le vedeti conditiile, poate ar accepta un alt coplatitor sau poate se insoara fostul si incheie conventie matrimoniala prin care atat casa cat si creditul sa fie comune.

Alte discuții în legătură

Partaj bun ipotecat gagione gagione buna ziua. ca sa partajez un bun ipotecat .trebuie si acordul bancii.am terminat cu divortul.apartamentul este cumparat in timpul casatoriei prin imprumut la ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin prima casa marcelutza marcelutza Buna seara, As avea nevoie de uin sfat: In urma cu 1 an s-a cumparat un apartament la bloc cu Prima casa,de cei 2 soti.Acum sotii sunt in divort. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la dreptul de coproprietar de la achizitionarea unui apartament cu "prima casa"? Marinela_Ilie Marinela_Ilie Buna ziua, As dori sa stiu, cum se poate renunta la dreptul de coproprietar, in urma achizitionarii unui apartament prin programul \"prima casa\". ... (vezi toată discuția)