avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate renunta la dreptul de coproprietar de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate renunta la dreptul de coproprietar de la achizitionarea unui apartament cu "prima casa"?

Buna ziua,

As dori sa stiu, cum se poate renunta la dreptul de coproprietar, in urma achizitionarii unui apartament prin programul "prima casa".

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:21, 30 August 2016
asta e simplu.. dar aveti si vreo calitate in contractul incheiat cu banca ? Intreba ca la " calitatea" de debitor nu se poate renunta.

daca sunteti coproprietar, faceti partaj, donatie..daca vreti sa dati in plata, notificati banca.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
gi-jane2, moderator
multumesc, pentru raspuns, sunt si codebitor si coproprietar...am inteles ca la codebitor se poate rezolva mai usor, ma poate scoate de la banca, din credit, dar nu stiu in cazul coproprietarului, cum se poate rezolva mai repede.
Care e situația, nu puteți da detalii? ce doriți de fapt si în ce condiții? Tocmai, ca și co-debitor nu e ușor sa scăpați de credit, o faceți doar cu acordul băncii. Faceți partaj cu acordul băncii, iar debitorul aduce alte garanții/ giranți, cum se înțelege cu banca.
Buna ziua,
Apartamentul va ramane fostului prieten, pe mine ma intereseaza cum pot sa fiu scoasa din acte, sa nu mai raman cu dreptul de coproprietar.
Multumesc.
Faceti partaj cu prietenul daca ziceti ca interesul e sa ramana prietenul cu tot ap
Va mai intreb o data , ultima data.. sunteti si coplatitor- garant; girant etc, etc..? Cine plateste ratele?

daca vreti sa renuntati pur si simplu la dreptul dvs de proprietate, mergeti la notar si dati o declaratie de renuntare la dreptul de proprietate
Art. 889

Renunţarea la dreptul de proprietate

(1) Proprietarul poate renunţa la dreptul său printr-o declaraţie autentică notarială înregistrată la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară pentru a se înscrie radierea dreptului.

(2) În acest caz, comuna, oraşul sau municipiul, după caz, poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său, în baza hotărârii consiliului local, cu respectarea dispoziţiilor legale privind transferul drepturilor reale imobiliare, dacă o altă persoană nu a solicitat înscrierea în temeiul uzucapiunii.

(3) În situaţia bunurilor grevate de sarcini reale, unitatea administrativ-teritorială care a preluat bunul este ţinută în limita valorii bunului.


Detalii: [ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor viojunior viojunior sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa \"ies\" din acest contract...imi poate ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Credite cosereanu cosereanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema. Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)