avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj voluntar apartament luat prin Prima casă: am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj voluntar apartament luat prin Prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. Pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit?

Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in continuare coproprietar in banca.Banca nu si a dat acordul sa ma scoata din credit,inca.Bun.As vrea sa dechid proces sa fiu scoasa din credit,eventual mi as dori ca apartamentul sa fie scos la vanzare si sa se achite datoria restanta in caz de nu se va putea altfel.Ce ma indrumati sa fac?sau daca as putea avea o sansa?imi doresc mai mult sa nu mai rezult in banca.multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 27 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu scrie ca renuntati.. cititi mai bine ce act ati facut la notar, ce scrie in el..
Coplatitor in contractul de credit sunteti, nu mai snteti coproprietar, probabil ca banca are actul vechi.
Puteti cere extras de la cartea funciara sa vedeti ca sotul e proprietar.. si exista si incheierea de intabulare pe care a luat-o sotul de la notar.
Nu ar fi rau sa mergeti la un avocat cu actele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am scos si extrasul de carte funciara si scrie doar numele lui,cum poate face notarul ca sa fiu doar platitor?doar cu acordul bancii se va face un alt act unde se ca decide daca sunt coplatitor,iar banca nu si a dat nici un accept in momentul de fata.Am sunat la ei si rezult in continuare ca si coproprietar,din acest motiv am semne de intrebare.Cum se poate face un notar acest lucru fara acordul bancii?

gi-jane2 a scris:

Nu scrie ca renuntati.. cititi mai bine ce act ati facut la notar, ce scrie in el..
Coplatitor in contractul de credit sunteti, nu mai snteti coproprietar, probabil ca banca are actul vechi.
Puteti cere extras de la cartea funciara sa vedeti ca sotul e proprietar.. si exista si incheierea de intabulare pe care a luat-o sotul de la notar.
Nu ar fi rau sa mergeti la un avocat cu actele.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul casei e una, contractul de credit si relatia dvs cu banca e altceva. Nu au legatura una cu alta.
Ati partajat casa si ati ramas coplatitor
Ca figurati sau nu ca si coproprietar la casa conteaza mai putin, daca nu se platesc ratele, banca vinde casa si ia banii, iar dvs si fostul sunteti datori in solidar pt ce va ramane de plata.
Insistati sa mergeti cu fostul sa rezolvati la banca sa va scoata din contract.

( pt a raspunde unui mesaj, apasati pe raspunde , nu pe citeaza.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun ipotecat gagione gagione buna ziua. ca sa partajez un bun ipotecat .trebuie si acordul bancii.am terminat cu divortul.apartamentul este cumparat in timpul casatoriei prin imprumut la ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin prima casa marcelutza marcelutza Buna seara, As avea nevoie de uin sfat: In urma cu 1 an s-a cumparat un apartament la bloc cu Prima casa,de cei 2 soti.Acum sotii sunt in divort. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la dreptul de coproprietar de la achizitionarea unui apartament cu "prima casa"? Marinela_Ilie Marinela_Ilie Buna ziua, As dori sa stiu, cum se poate renunta la dreptul de coproprietar, in urma achizitionarii unui apartament prin programul \"prima casa\". ... (vezi toată discuția)