avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala - executare silita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala - executare silita

Buna ziua,
In februarie 2005 am infiintat o societate comerciala (SRL), 2 asociati cu drepturi si obligatii egale (50%-50%)
In urma neintelegerilor eu am renuntat faptic la a mai participa la activitatea firmei, gasindu'mi un loc de munca in decembrie 2006.
Asociatul a refuzat sa'mi aprobe iesirea legala din firma.
Starea firmei la ora actiala pe Recom este:
- este sub incindenta Legii nr. 85/2006
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
- Bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007

Azi am primit un telefon de la un furnizor ca a dat firma in judecata pentru recuperarea debitului (27.000 debit principal + 46.000 penalizari) si ca va proceda la executarea silita a averii administratorilor.

Precizez ca toate actele au fost semnate de celalalt ascociat (facturi, contracte etc.) incepand cu decembrie 2006, moment in care eu m'am restras doar faptic, nu si legal.

Intrebarea mea este...evident...ce pot face?
Pot chema asociatul in instanta (din cate am inteles e plecat din tara de vreo 2 ani) pentru a demonstra ca toate cumpararile si vanzarile au fost semnate de el?

Astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare. ce pot face? cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Am o firma inregistrata in 2003 care nu a avut niciodata activitate. Nu am taiat factura pentru nimic, nu am prestat servicii, deci activitate ... (vezi toată discuția)
Societate in dizolvare ContSters22096 ContSters22096 - dizolvare judiciara, cf art.237 din Legea nr. 31/1990 - bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2009 - sediu expirat - bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Firme radiate aurel_vitza aurel_vitza Am avut o firma (SRL) la care dintro neglijenta nu s-a depus bilantul anual. Firma nu a avut activitate. ONRC nu mi-a comunicat nimic în scris despre starea ... (vezi toată discuția)