avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un loc de munca si am si un copil in intretinere.Bunuri personale nu am,stau in casa socrilor,salariul meu este de 1142 brut-impozit si garantie=760 lunar.Intre timp o firma de recuperari a preluat datoria mea catre banca, asta insemnand ca eu fata de banca nu mai am nici o datorie.Firma respectiva m-a dat in judecata.Am primit o citatie pentru a ma prezenta in instanta(complet incuviintare executare 12).Bun, ma prezint la judecatorie...pe ce cai legale pot merge pentru a evita alte probleme de ordin juridic? Ma pot duce cu o adeverinta de salariu?Pot cere reesalonarea datoriei in functie de salariul actual,tinand cont ca rata lunara este de 176 euro si salariul meu de 760 ron?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian0505 , utilizator 13:49, 11 Noiembrie 2010
Aveti posibilitatea ca pana la termenul urmator sa contactati recuperatorul cu care sa negociati reesalonarea debitului
Am cerut si eu reesalonari la toate creditele pe care le am, in conditiile in care , avand si CAR, nu mai iau decat 200 lei salariu...
Stiti cu ce m-am ales? Cu refuzuri !!! #-o Adica voi ajunge sa fiu executata silit pentru ca bancile nu vor sa-mi amane plata sau - surpriza - considera ca am de unde plati! Unde e dreptatea in Romania? :((
@Arisandy

Ati contractat un credit...in acel moment, ar fi trebuit sa cititi contractul cu atentie, sa cereti lamuriri si sa cunoasteti aceste riscuri, care acum devin realitate...de data aceasta puteti incerca sa va intelegeti cu creditorul/societate de recuperari creante, cu executorul, in vederea obtinerii unei esalonari/reesalonari a platii debitului desi nu inteleg cum veti reusi sa platiti insa oricum merita sa incercati.Nu aveti alta optiune.

Am inteles ca aveti mai multe credite.Singura executare silita in ceea ce va priveste ar putea fi/va fi o poprire pe salariu, in situatia in care nu veti obtine esalonarea/reesalonarea platii debitului (banuiesc faptul ca nu aveti bunuri mobile pentru ca si acestea pot fi executate silit, de exemplu) si nu uitati sa puneti la socoteala/luati in calcul si cheltuielile de executare.

Dreptatea in general, este relativa...ganditi-va ca si creditorul a riscat sa nu-si mai primeasca banii inapoi.A ales sa cesioneze creditul, probabil dupa ce acesta a fost declarat scadent deoarece, "nu-l mai platiseti de ceva timp".

La un moment dat, dupa ce a fost la o nunta, un invitat/o invitata de fapt, a fost notificata printr-un executor judecatoresc, de catre mama miresei ca datoreaza o anumita suma de bani...deoarece nu contribuise suficient la nunta cu "darul"...iata deci, ca pana si "distractia" in ziua de astazi, reprezinta un risc! Acest lucru s-a intamplat in Romania iar...debitoarea intreba acelasi lucru :"Unde e dreptatea"?

O zi buna va doresc.



Buna ziua, eu am facut un credit pt 2 produse de uz casinc la un magazin retail , dar dupa 8 luni nu am platit ratele. In urma cu o luna de zile am primit o executare silita si am fost la biroul acestuia unde am dat o declaratie ca ma angajez sa platesc o rata de 350ron pe luna incepand cu luna noimebrie si sa nu se ia nicio actiune asupra nici unui cont personal. In data de 2 noiembrie am platit prima rata de 350 ron , dar ieri, 10 noimebrie am constatat ca am conturile blocate. Ce pot sa fac in acest caz? Multumesc anticipat, Adi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum poprire clearwater clearwater Buna ziua..! AM nevoie de un sfat care ma depaseste.Am mai multe datorii care stau in felul urmator:banca opreste 760 din salariu de 1500 dar fara executie ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am intr-un dosar de executare silita? Adrian0505 Adrian0505 In urma cu 3 ani am facut un credit, nu l-am platit, iar acum o luna am primit o executare silita. Am fost la biroul executorului unde mi-am luat un angajament ... (vezi toată discuția)
Recupereare rate , plecat in strainatate claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele Acum are 5 rate in urma si a ... (vezi toată discuția)