avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cunostinta a dat actele ca sa isi faca cadastru si a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cunostinta a dat actele ca sa isi faca cadastru si a ramas fara apartament !!!

Cunostinta a dat actele ca sa isi faca cadastru si a ramas fara apartament !!!
Geodezul sau firma de cadastru a folosit actele apartamentului si i-a vandut apartamentul
in mod legal !!!

Si mie mi se pare extrem de riscant ce se cere, dar acum situatia este chiar socanta.
Atat de usor poti ramane fara tot ce ai, si asta in mod legal.

Ce se poate face acum?

Proprietarii care isi inscriu apartamentul prima data la cadastru trebuie sa ii aduca geodezului urmatoarele acte:

-nomenclatura stradala. Actul de nomenclatura stradala se obtine de la primarii. Pentru obtinerea acestuia, proprietarul trebuie sa aduca la primarie urmatoarele acte: o cere tip - pe care o ia de la primarie; act de proprietate (copie xerox); buletinul sau cartea de identitate in copie xerox - pentru persoanele fizice; pentru persoanele juridice C.U.I. in copie xerox;

- certificatul fiscal privind impozitul pentru casa - se obtine fie de la primarie, fie de la ghiseele de sector unde se platesc impozitele;

- copie legalizata pentru actul de proprietate;

- copie dupa buletinul sau cartea de identitate, daca sunt mai multi proprietari.
Cel mai recent răspuns: charisma , utilizator 19:37, 18 Februarie 2008
Dar cunostinta d-voastra nu avea un titlu de proprietate asupra apart respectiv?
Cine a semnat in locul ei?
Personal, asa ceva nu am mai auzit pana acum.
Cum adica in mod legal?!
ba da, avident ca avea act legal.

insa probabil prieteni ai celor de la cadastru au copiat actele si le-au folosit.

mi se pare si mie foarte suspect ca se cer si actul de proprietate, si copie dupa actul de identitate,
adica "geodezul" si prietenii lui, pot sa faca ce vor ei cu actele tale din pacate :(

e f riscant si f periculos, si au patit-o multi, e ciudat ca nu ati auzit:,
au fost si articole in ziare, f.detaliate:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nomeclator stradal gregory gregory Buna ziua. Am si eu o problema poate mă ajuta cineva. Urmează sa cumpăr o casa prin pc si am înțeles ca îmi trebuie acest nomeclator stradal ... (vezi toată discuția)
Constatare drept proprietate asupra constructiei adriana dj adriana dj am 2 proprietati un apartament pe care l-am cumparat si un terem pe care l-am primit mostenire adresa de pe buletin o am la apartament si as vrea sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)
Prima intabulare a unui imobil ValeriaIulia23 ValeriaIulia23 Cum s-ar putea face prima intabulare a unui bun imobil in absenta uneia dintre parti ? Pentru a incepe procesul de divort, mama mea ar trebui sa faca prima ... (vezi toată discuția)