din 2003 trebuia sa platesc 60 de lei la orange...am ajuns la eos ksi de atunci si am ajuns la 10 mil lei vechi....am platit in 2008 200 de lei si din motive financiare nu am mai avut cu ce plati.Suna in continuu sa ne spuna ca ne vor executa silit pentru 860 de lei si mai nou ne-au anuntat ca tocmai o sa ne ajunga acasa o citatie de la tribunal pentru un eventual proces...si ca daca nu platim azi se va dubla suma...ce e de facut?
nu cumva totul este deja prescris? va rog sa imi raspundeti ca sa nu innebunesc de disperare
DEPINDE DESPRE CE FEL DE DEBITE ESTE VORBA, ASTA IN PRIMUL RAND IAR IN AL DOILEA TINE CONT CA ORICE PLATA FACUTA DE TINE PRELUNGESTE TERMENUL DE PRESCRIERE.
DE OBICEI DATORIILE CU TERMEN DE PRESCRIERE NU SUNT LASATE SA SE PRESCRIE. SPUNE MAI EXACT DESPRE CE FEL DE DATORII ESTE VORBA
prescriptia a fost intrerupta in 2008 cand ati facut acea plata, abia la 3 ani dupa momentul ultimei plati puteti invoca din nou prescriptia asta daca intre timp nu recunoasteti datoria. Nu va pot executa silit fara o hotarare judecatoreasca si am indoieli ca va vor da in judecata pentru o suma asa de mica, desi posibilitatea exista. Societatea de recuperare debite de obicei ameninta mult, hartuieste dar nu ajunge in instanta pentru sume mici- acum vreo 2 ani o colega de-a mea era intr-o situatie similara cu a dvs, tot cu sume mici- au hartuit-o cei de la acea societate de recuperare debite vreo 3 luni si apoi suma s-a prescris fara a o mai da in judecata. Iar suma nu se poate dubla peste noapte: doar in eventualitatea unui proces daca va castiga societatea de recuperare debite se vor adauga la debit si cheltuielile de judecata.
Rog frumos utilizatorii participanti la aceasta discutie, sa stearga denumirea societatilor implicate.Va reamintesc faptul ca in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.