avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate recuperari creante-debit restant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate recuperari creante-debit restant

In luna noiembrie 2010 primesc un telefon de la aceasta firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii) prin care mi se aduce la cunostinta ca am o datorie de 2400 lei fata de Orange Romania. Datorie care reprezinta o factura neachitata din anul 2002. Fac precizarea ca si in momentul de fata sunt abonat Orange, cu toate platile la zi.
In contextul mentionat mai sus, explic reprezentantului EOS ca nu este posibil asa ceva, colac peste pupaza ma trezesc acasa cu o scrisoare prin care imi spune ca daca nu achit integral suma , voi fi executat in contravaloarea creantei.
Azi 24.11. iar ma suna si incepe sa imi dea niste explixcatii, puerile, parerea mea...la intrebarea mea de ce dupa 8 ani sint sunat despre o factura din 2002, mi se raspunde ca intre anii 2002-2003 Orange fostul Dialog nu avea un compartiment de recuperare debite si ca de abia in 2006 au cedat creanta catre EOS KSI si de aceea sunt contactat de catre ei......ce-i drept raspunsul asta m-a lasat masca.
Astept de la dumneavoastra un sfat.....ce oare le mai trece prin cap la astia sa faca(EOS KSI)....si daca ma puteti sfatui ce sa fac in continuare!?
Sincer va spun m-au stresat suna si duminica la ora 08.00....seara dupa ora 21.00....#-o...su o metoda de stresare a omului iesita din comun....X-(...iti arunca numai vorbe de genul ...va vom executa....vom transmite la locul de munca adrese.....
In asteptarea unui raspuns, cu deosebita stima Va multumesc!
Gabriel A
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:58, 11 Decembrie 2010
Conform Decretului 167/1958 privind prescriptia extinctiva datoria dvs. s-a prescris dupa 3 ani. ( In 2005 s-a prescris )
in mom de fata creanta respectiva este prescrisa de mult(din 2002 term de prescrip este de 3 ani si deci ac s-a prescris in 2005 chiar dc fosta firma nu avea un compartiment de recuperari debite.
cel mai bun sfat este sa nu platiti nici macar 1 leu catre acestia, in sens contrar acea plata chiar si partiala reprez o recunoastere a debitului si va pot executa silit pentru acea suma+dobanzi la dobanzi, penalitati si chelt de executare
dc veti primi o somatie de plata/vi se vor popri conturile de catre un executor judecatoresc faci o contestatie la executare in termen de 15 zile de la data luarii mas de execut si prin aceasta veti invoca exceptia prescriptiei dr la actiune si a creantei respective
da ...da .. prescriptie. sanatate multa....prescrisa nu e in nici un caz... nu va stresa daca nu aveau de ce, sa fiti sigur ca din 2 in 2 ani apare cate o pl de 50, 100 lei care a intrerupt prescriptia. plata care pare fi facuta de dvs. si daca va intrebati de unde va puteti gandi la ce va spun, sau face o incercare. daca mergeti la banca si spuneti ca vreti platiti in contul lor pentru o ruda/cunostiinta...etc.., le da.ti buletinul, dar orice functionar o sa scrie pe chitanta "sa incasat de la ...nume debitor.." nu numele tau cum e normal pt ca ai platit. asta intrerupe prescitia si pe baza ei va vor face poprire cand o sa aveti o suma mai frumusica (pun pariu ca nu aveti factura de 2400 lei de atunci.....au destule taxe de pus)

dvs ati spus...
(firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii)
scuze...dar de unde plata din 2 in 2 ani cum spuneti...eu unul nu am platit nimic in contul lor...
da nici nu am zis ca ati platit dvs ceva... eu am spus ca au avut ei graja sa fi platit dvs asa din cand in cand... ca sa nu fie prescrisa datoria.

Alte discuții în legătură

Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate recuperare datorii Tempo Tempo Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)