avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societate recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societate recuperare datorii

Am primit de curand de la EOS KSI ROMANIA SRL o instiintare in legatura cu un debit pe care il am la Orange (la fostul Dialog de fapt) din anul 2001. Debitul total este de 932,67 ron (cu tot cu penalizari). Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile , in conformitate cu DEC.167/1958 privind prescriptia extinctiva , termenul general de prescriptie este de 3 ani. Ma insel?
Ma ameninta in instiintare ca demareaza executarea silita si invoca art.19 alin.1 din Decretul nr. 167/1958 cum ca instanta judecatoareasca poate sa dispuna chiar din oficiu judecarea sau rezolvarea actiunii sau sa incuvinteze executarea silita. Ma pot da in judecata? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tempo , utilizator 13:10, 26 Octombrie 2010
nu le dati atentie, datoria e prescrisa
Multumesc :)
sau poate nu este prescrisa, prescriptia poate fi intrerupa si prin alte modalitati daca plati nu ati facut.

riscul trebuie sa il suportati in continuare, noi nu va putem garanta ca este prescrisa datoria si nu au ce sa va faca sau ca nu este prescrisa.
ei o pot lasa sa creasca in continuate, astfel le creste profitu.
Factura cu pricina de la raposatul Dialog la care eram abonata in 2001, a venit incarcata cu 100 lei fata de pretul abonamentului, continand mesaje transmise, pe care chiar nu le-am folosit. Am cerut prin fax la acea vreme justificari de la Dialog ce reprezinta acele mesaje si care sunt numerele catre care au fost transmise. Nu am
primit niciodata un raspuns de la ei. Ghinionul meu face sa nu mai am dovada acelui fax , pe care l-am pastrat 2 ani (timp in care nu am primit nimic de la ei iar ulterior Dialog a devenit Orange), insa l-am pierdut cand m-am mutat. Nu inteleg (sau "nu vreau" sa inteleg) cum in tara asta este posibil sa te fure pe fata si apoi sa te puna sa platesti ca prostu penalizari, dobanzi, etc. Eu sunt dispusa sa merg si pe cale judecatoreasca cu ei daca va fi nevoie.
Daca ei o pot lasa sa creasca in continuare , asta ce inseamna? ca pot veni peste 1 an sa-mi transmita ca datoria a crescut cu x lei iar eu sa nu pot face nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-debit restant Gabriel71 Gabriel71 In luna noiembrie 2010 primesc un telefon de la aceasta firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii) prin care mi se aduce la cunostinta ca am o ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie mircea1482 mircea1482 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)