avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incaierarea - pedepsirea inclusiv a celui vatamat grav?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incaierarea - pedepsirea inclusiv a celui vatamat grav?

As dori sa aflu daca in cazul unei incaierari atunci cand se produce o vatamare grava a integritatii unuia dintre participanti si nu se poate stabilii cine a comis aceasta vatamare grava se aplica aceiasi pedeapsa la toti participantii, incluzand aici si pe cel vatamat grav ? In caz negativ de ce ?
Cel mai recent răspuns: poena , utilizator 21:08, 11 Noiembrie 2010
Da. Se aplica tuturor.
Daca s-ar cunoaste persoana care a produs vatamarea grava, atunci acesta ar raspunde pentru aceasta infractiune cu reducerea maximului de pedeapsa cu un an. Din moment ce nu se cunoaste cine este faptuitorul infractiunii de vatamare corporala grava, atunci toti participantii vor raspunde la fel.Nu intereseaza daca cel vatamat facea parte dintre grupurile care s-au incaierat sau era simplu trecator.
Daca era simplu trecator beneficiaza de cauza de nepedepsire daca s-a bagat in incaierare pentru a-i desparti.(nu cred ca e cazul din cele spuse de dvs.)

@omucuciocanu-"Dar cine a spus ca trebuie sa cunoasca agresorii?
Avand in vedere relatarea lapidara a user-ului e de presupus ca nu s-a facut plangere, plangere care poate fi facuta "in rem" ".

Plangerea pentru vatamare corporala poate fi facuta in termen de 2 luni de la data cand persoana indreptatita a reclama a stiut cine este faptuitorul. Userul nostru habar n-are cine este faptuitorul. Poate formula plangere dupa ce afla. Urmarirea penala poate incepe si in rem insa cum il ajuta asta pe user? Este cel vatamat dar care este si participant la incaierare si pe deasupra habar n-are cine l-a lovit.#-o
Parerea mea este ca va raspunde alaturi de toti ceilalti participanti la incaierare.Nu spun ca am dreptate insa...e bine venita si o alta parere.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
Vor raspunde in functie circumstante.nu vor raspunde egal,fiecare va raspunde pentru aceeasi infractiune,dar nu vor primii aceeasi pedeapsa.cel vatamat,va raspunde conform aliniatului unu,

frank_kvitta a scris:

Vor raspunde in functie circumstante.nu vor raspunde egal,fiecare va raspunde pentru aceeasi infractiune,dar nu vor primii aceeasi pedeapsa.cel vatamat,va raspunde conform aliniatului unu,

Inteleg ca vor raspunde in functie de circumstante dar eu vad ca in lege scrie ca pedeapsa , respectiv inchisoarea de la 6 luni la 5 ani ( al.3 al art. 322 ) se aplica tuturor deci inteleg ca si victimei asa cum a apreciat d-na av.Hornea Alina ! Ce parere aveti? Multumesc oricum pentru raspuns!
am scris foarte clar,ca pentru cel vatamat,se aplica aliniatul 1..art 322 cp.
frank_kvitta a scris:

am scris foarte clar,ca pentru cel vatamat,se aplica aliniatul 1..art 322 cp.

Ati fost clar dar nu ati argumentat , este opinia Dvs. ca cel vatamat raspunde conform al.1, eu doream sa aflu pe ce va bazati afirmand cele de mai sus ? Textul de lege : alin.3- In cazul prev. de alin.2, daca nu se cunoaste care dintre participanti a savarsit faptele aratate in acel alineat, se aplica tuturor inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, cand s-a cauzat vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii , ma face sa cred altceva.
Spunand ca ati fost " foarte clar" nu va transforma opinia in litera de lege !

Alte discuții în legătură

Incaierarea BaraganMarius BaraganMarius Salut ! Am o cunostinta, care in 2006 a savarsit infractiunea de talharie [zice el ] pt care a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 10 luni ! Dupa a fost ... (vezi toată discuția)
Instigare sau complicitate poate! just. just. Salut ..numele meu este ionut 17 ani...venind acum o saptamana de la un gratar cu inca 3 baieti ...mam certat cu un baiat ...Am vorbit cu acest X dupa care ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara in aceasta situatie? Sorinel1 Sorinel1 Buna seara . Am si eu o nelamurire . Pe 25 decembrie 2013 am avut o altercatie cu doi tinerii intr-un club , care au sarit pe mine sa ma bata si eu m`am apart ... (vezi toată discuția)